ÇEKÜL Bilgi Ağacı Öğretmen Etkinliğine Davetlisiniz | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Öğretmen Etkinliğine Davetlisiniz

06.11.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı 13 Kasım Pazartesi günü saat 13.00’te öğretmenler için çevrimiçi “Doğayı Paylaşmak” etkinliğini gerçekleştirecek. Orman Pedagojisi Danışmanı, eğitmen Zeynep Altun’un konuk edileceği ücretsiz etkinliğin katılımcı kontenjanı ise 50 öğretmen.

Öğretmenlerin derslerde kolaylıkla kullanabileceği etkinlik kitapçıkları, çerçeve müfredat ve doğada çocuklarla olmanın temel prensipleri, okul bahçesi ve sınıfın doğada öğrenme ortamı olarak nasıl kullanabileceği gibi konulara değinilecek; çocuklarla oyuna dayalı birçok etkinlik ile doğayı paylaşırken hem öğrenecekleri hem de eğlenecekleri bir içerik sunulacak.

Moderatörlüğünü ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları Ceyda Bakbaşa Bosson ile Özge Öney Aydın’ın yapacağı etkinliğe katılmak için kayıt formunu doldurmanız yeterli: https://bit.ly/13kasim2023

Zeynep Altun

Orman Pedagojisi Danışmanı, Eğitmen

Orman Bakanlığında uzun süre ziraat mühendisi olarak çalıştı; deneyimlerini ve bilgilisini harmanlayarak “orman okulu lideri” eğitimini tamamladı. Emekliliğinden itibaren ekolojik okuryazarlık alanında çalışıyor. 6 yıldır KODA’da (Köy Okulları Değişim Ağı) Doğada Öğrenme eğitmeni, 2 yıldır Başka Bir Okul Mümkün Derneği-Renkli Orman Okullarında danışman. Ülkemizde TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından yürütülen Okullarda Orman Programının (Learning About Forest-LEAF) İzmir Koordinatörü. Kendi sözleriyle: “Ormana değen her çocuk ayağı kıymetli, bu yolda Türkiye’nin dört bir tarafından hem öğretmeler hem de farklı yaş gruplarından çocuklar ile çalışıyorum; onların yeniden doğayla bağ kurmalarına aracılık eden sekoyanalarıyım.”