Ana içeriğe atla
ÇEKÜL Bilgi Ağacı, NGBB Doğa Şenliğindeydi!

06.06.2024

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, artık gelenekselleşen NGBB Doğa Şenliğine bu yıl üçüncü kez katıldı.  22-23 Mayıs’ta, iki gün boyunca Motiflerdeki Doğa Atölyesinden esinlenen oyunla şenliği ziyaret edenleri ağırladı.

Katılımcılar “Motiflerdeki Doğa” oyunuyla; doğanın kültüre etkilerini, insanların ürettiği halı, kilim, heybe gibi el sanatlarını oluşturan motifler üzerinden inceleyerek doğa-kültür-insan arasındaki bütüncül ilişkiyi birlikte keşfetti.

Motiflerdeki Doğa oyunuyla ÇEKÜL Bilgi Ağacı doğanın, doğanın bize verdiklerinin, yani kültürümüzün yansımasını çocuklara eğlenceli bir şekilde aktardı. İstanbul’daki farklı okullardan sınıfça gelen ziyaretçiler ile bireysel katılımcı birçok kişi hem motif gruplandırma oyununu oynadı hem de kendi motifini renklendirerek alandan ayrıldı.

Renkli karelerle ve keşifle geçen 2 gün boyunca ÇEKÜL gönüllü eğitmenleri Serap Korkmaz ve Merve Oduk Özere’nin desteğiyle yaklaşık 350 öğrenci ÇEKÜL Bilgi Ağacını daha yakından tanıma şansı yakalayarak, motiflerin gizli dilini çözdü.

Tüm Haberler