ÇEKÜL Bilgi Ağacı Birgi’de öğretmenlerle buluştu | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Birgi’de öğretmenlerle buluştu

25.01.2017

ÇEKÜL Bilgi Ağacının bütüncül bir yaklaşım gözeterek planladığı “Kentimin Öyküsü Öğretmen Eğitimi”, 2. Kez Birgi’de. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında tamamlanan ilk öğretmen eğitimini takiben, ÇEKÜL Bilgi Ağacı kavramları ve yaklaşımı bu kez yeni katılımcılarla buluştu.

 

Bölge/mekân odaklı eğitim (placed based education) yöntemi ve anlayışı ile öğretmenlerin sorumlu olduğu müfredat göz önünde bulundurularak tasarlanan program kapsamında gerçekleştirilen öğretmen eğitiminde, öncelikli olarak öğretmenlerin doğal ve kültürel miras kavramlarına dair farkındalıklarının artırılması hedefleniyor. Öğretmenlerin öğrencilere aktaracakları konuları, üzerinde yoğunlaşacakları başlıkları ve sınıf içinde bir arada gerçekleştirebilecekleri etkinlikleri içeren Kentimin Öyküsü Öğretmen Kılavuzu ise, 12 hafta süresince devam etmesi öngörülen eğitimde öğretmenler için yol gösterici olacak.

 

18 Ocak’ta gerçekleştirilen 2. tur eğitime, Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile Ödemiş ilçesinden 18 ilkokul ve 20 öğretmen katıldı. Eğitimde doğa-kültür-insan arasındaki sürekli ilişki vurgulandı; kentlerimizin öyküsünü oluşturan doğa, doğal miras ve güncel ekolojik sorunlara değinildi ve son olarak kültür, kültürel miras ve koruma kavramları üzerine çalışıldı.

 

“Kentimin Öyküsü” öğretmen eğitiminin ardından, öğretmenlerin, öğrencileriyle 12 haftalık eğitim programını uygulamaya başlamaları ve öğrencilerin program kapsamında gerçekleştirecekleri çalışmaları, program sonunda Birgi’de bulunan Birgi ÇEKÜL Evinde sergilemeleri hedefleniyor.