ÇEKÜL Bilgi Ağacı Ara Tatil Etkinlikleri | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Ara Tatil Etkinlikleri

17.11.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları hem öğretmenlerin hem öğrencilerin keşif yolculuklarının devam etmesi için tatil günlerini de değerlendirdi ve iki farklı konukla, iki ayrı etkinliği ücretsiz gerçekleştirdi.

Öğretmen etkinliği

Orman pedogojisi danışmanı, eğitmen Zeynep Altun ile 13 Kasım Pazartesi günü çevrimiçi düzenlenen “Doğayı Paylaşmak” öğretmen etkinliğine 37 öğretmen katıldı.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları Ceyda Bakbaşa Bosson ve Özge Öney Aydın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide; öncelikle Zeynep Altun oyuna dayalı yürütülebilecek etkinlikler ile doğada bulunmaya yönelik bilgilendirici sunumunu öğretmenlerle paylaştı. Derslerde kolayca kullanabilecek etkinlik kitapçıkları, çerçeve müfredat ve doğada çocuklarla olmanın temel prensipleri; okul bahçesinin ve sınıfın doğada öğrenme ortamı olarak nasıl kullanabileceği gibi başlıklardan söz edildi; yaklaşık 1 saat süren söyleşinin ardından katılımcılar da kendi deneyimlerini aktardı.

Öğrenci etkinliği

Kendi deyimiyle “aslen hekim, sonradan olma çocuk kitapları emekçisi; özü itibarıyla orman çocuğu” olan Şiirsel Taş ile 15 Kasım Çarşamba günü Art İstanbul Feshane’de düzenlenen “Yeryüzünün Dili 1: Ağaçlar ve Mantarlar” buluşmasına 10-12 yaş aralığındaki 11 öğrenci katıldı.

Yeryüzünün dilini öğrenmenin yollarıyla ilgili ipuçları veren Sekoya’nın Kapıları kitabının yazarı Şiirsel Taş yürütücülüğünde gerçekleşen buluşmada; yeryüzü varlıklarının (bitkiler, hayvanlar, mantarlar, su, hava, toprak…) kendi aralarında ve bizimle sürekli iletişim ve etkileşim kurduğuna değinildi. Sohbetin odağında ağaçlar ve mantarlar vardı, konuştuğumuz dilde ağaçların izleri arandı; deyimler ve atasözleri hakkında düşünüldü. Öğrenciler birçok defa Sekoyana’nın ağaç bilmecelerine kulak verdi.  

ÇEKÜL Bilgi Ağacının öğretmen ve öğrenci eğitimlerini şimdi inceleyin:

https://www.cekulvakfi.org.tr/proje/yuz-yuze-ve-cevrimici-egitim-programlarimiz