ÇEKÜL Bilgi Ağacı 6. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienalinde! | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı 6. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienalinde!

13.05.2022

Bilgi Ağacı, atölye ve eğitimlerini İstanbul ve Anadolu’da, okullarda ve açık havada farklı yaş gruplarından öğrencilerle yapmaya devam ediyor. Doğal ve kültürel miras odaklı eğitim içeriklerini hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak uygulayan ÇEKÜL Bilgi Ağacı, ulusal ve uluslararası etkinlik ve festivallerde de çocuklarla buluşuyor.

Bilgi Ağacı, bu yılki konsepti “Buluşma Noktası” olarak belirlenen ve 5 bin 391 çocuğa ait sanat eserini biraraya getiren 6. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienalinde “Motiflerdeki Doğa” atölyesini düzenledi. Çocuklar ve gençlerin iklim krizi, teknoloji ve internetle ilişki, pandemi gibi temalar ekseninde ne tür sorunlarla karşılaştıkları ve bu sorunlara nasıl tepkiler verdiklerini araştıran bienal kapsamında Tevfik Fikret İlkokulundan 20 öğrenciyle biraraya geldi. Motiflerdeki Doğa atölyesi atölyesi ile öğrenciler doğada bulunan canlıları ve bu canlıların kültür üzerindeki etkilerini halı, kilim, heybe gibi el sanatları ürünleri üzerinden inceleyerek doğa, kültür ve insan arasındaki bütüncül ilişkiyi keşfettiler; önem verdikleri duygu, fikir ve olayları doğadan ilham alarak motiflerle nasıl sembolize edebilecekleri üzerine düşündüler. Atölye, öğrencilerin tasarladıkları motiflerin hikâyelerini arkadaşlarıyla paylaşmasıyla son buldu.