ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarına BAVAK Desteği | ÇEKÜL

ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarına BAVAK Desteği

07.10.2023

Mühendis kadınların iş hayatındaki görünürlüğünü artırmak için kurulan Bulgurcu Vakfı (BAVAK), çevreyi koruma bilinci geliştirme ve topluma fayda sağlama amacını ÇEKÜL ile işbirliği yaparak hayata geçirdi. ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları Ağaçlandırma Programı kapsamında Şile, Kızılcaköy dikim sahasında 2 bin fidanla “Gözde Bulgurcu Hatıra Korusu” oluşturan BAVAK, vakfa ideallerini kazandıran Gözde Bulgurcu’nun anısını da burada yaşatacak.

20 Eylül’de Kızılcaköy sahasında temsili dikim etkinliği gerçekleştiren ÇEKÜL Vakfı ve BAVAK, Orman Genel Müdürlüğünün denetimiyle sahil çamı fidanları dikti, can sularını verdi ve saha ziyareti yaptı.

Fidan seçimi

ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları Ağaçlandırma Programı kapsamında yapılan tüm dikimler Orman Genel Müdürlüğü denetiminde gerçekleşiyor; seçilen bölgenin havasına, suyuna, toprağına uygun fidanlar seçiliyor.

Türkiye’de sahil ağaçlandırmalarında sıklıkla kullanılan sahil çamı, 30-40 metreye kadar boylanabilen bir ağaç. Düzgün gövdeli ve kalın kabukludur. Yaşlandıkça tepe formu genellikle daha geniş olur ve bozulur. Bilimsel adı ise Pinus pinaster Aiton’dur.

ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarını hem bireysel desteğinizle büyütebilir hem de kurumunuzla birlikte koru veya orman oluşturabilirsiniz.