ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları 100 Bin Fidan Daha Büyüdü | ÇEKÜL

ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları 100 Bin Fidan Daha Büyüdü

16.11.2023

ÇEKÜL Vakfının 30 yıldır devam eden 7 Ağaç Ormanları Ağaçlandırma Programı kapsamında, ACT Havayolları ve MyTechnic'in desteğiyle Mardin-Savur sahasında 50 bin kızılçam, elder (İran) çamı, Antep fıstığı, badem fidanları dikildi; Balıkesir-İvrindi sahasında ise 50 bin kızılçam fidanı toprakla buluşmak üzere. Dikilen 50 bin fidanın hatırasına 9 Kasım’da, Mardin’de temsilî bir dikim töreni düzenlendi.

Mardin Eski Kale Ağaçlandırma Sahasında düzenlenen törene Mardin Orman İşletme Müdürü Siyamet Kaya, ACT Havayolları ve MyTechnic temsilcileri; ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Ünal Akkemik, ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları Koordinatörü Ebru Tiftikcioğlu ve 7 Ağaç Ormanları Bağışçı İlişkileri Sorumlusu Gazel Toğuç katıldı. Törende 30 adet fidan daha dikildi.

ÇEKÜL 7 Ağaç Koordinatörü Ebru Tiftikcioğlu, orman varlığımızın sürekliliğinin ancak yaşamsal kaynakların korunmasıyla mümkün olabileceğini söyleyerek, “temsilî dikim etkinliğimizde, bu ortak hedefi paylaşmaktan mutluyuz” dedi.