2018 Anadolu'dan Büyük Şükran Ödülü Prof.Dr. Metin Sözen'e | ÇEKÜL

Büyük Şükran Ödülü Prof.Dr. Metin Sözen'e

29.08.2018

Sonsuz Şükran Derneği'nin düzenlediği Büyük Şükran Ödülü basın açıklamasından:

"Sonsuz Şükran Derneği'nin 29 Temmuz 2017 tarihli Genel Kurul Toplantısı'nın 12. Maddesi gereği olarak, kültür ve sanatın her alanından sadece yetkin ve duayen bir kişiye verilmesi kararlaştırılmış "Anadolu'dan Büyük Şükran Ödülü" geçen yıl film müzikleri alanında Cahit Berkay'a verilmişti. Bu yıl ikincisi, Mehmet Taşdiken'in önerisi, Sonsuz Şükran Derneği Yönetim Kurulu ve Sonsuz Şükran Köyü'nü oluşturan yönetmen, resssam, heykeltıraş, müzisyen, oyuncu, yazar, sosyolog, sanat tarihçi, öğretim üyesi gibi 250 sanat ve kültür adamının oy birliğiyle, "mimari miras" alanında,

1. Kültür, tarih ve çevre varlıklarımıza karşı, bıkmadan yorulmadan yıllar süren bir sabır ve dirayetle Türkiye'de bilimsel temelli ve çok yönlü çalışmalarıyla gerek halkın, gerek ilgililerin dikkatini çekerek, bir bilinç uyandırması,

2. sadece teoride değil uygulamasında da bir ömür süren insanüstü fedakarlıklarla, çağdaş bir yaklaşımla "kamu, yerel, sivil" birlikteliğini sağlayarak, bu ülkeye, bu ülkenin kültürüne yaptığı olağanüstü katkılar,

3. nihayet insani bakımdan istikrarlı, disiplinli, azimli örnek bir çalışma modeli geliştirmiş olmasından,

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'e verilmesi kararlaştırılmıştır."