Bodrum’da yerel kültür politikaları konuşuldu | ÇEKÜL

Bodrum’da yerel kültür politikaları konuşuldu

28.02.2012

Yerel Kültür Politikaları Paneli, Bodrum Kültür Sanat Topluluğu (BKST) organizasyonuyla Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde The Marmara Otel’de yapıldı.

Toplantıya, ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ece Müftüoğu Narcy, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kültürel Çeşitlilik Komitesi Başkan Vekili Serhan Ada, Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı ve UNESCO Kültürlerarası Diyalog Komitesi Başkanı Mehmet Kalpaklı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Serhad Akcan katıldı.

Toplantıyı, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Halit Özkaplan, Bodrum Turizm Danışma Büro Şefi Özcan Canbaz, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız’la birlikte yaklaşık 150 kişi izledi.

ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ece Müftüoğlu Narcy, “Sürdürülebilir Kültür Turizmi İçin Kamu, Yerel, Sivil, Özel İşbirliği” başlıklı konuşmasında, yerel yönetimlerin kültür turizmini planlarken önem vermeleri gereken başlıklar üzerinde durdu.