Bir sonbahar günü Sinan’ın izinde | ÇEKÜL

Bir sonbahar günü Sinan’ın izinde

24.11.2011

ÇEKÜL Akademi’nin kişisel gelişim seminerlerinde iki farklı başlık altında Mimar Sinan’ı ve eserlerini anlamak, tanımak için alan gezileriyle birlikte günümüz modern dünyasından Osmanlı dönemine yolculuğa çıkıyoruz. “Taşlar, Kubbeler, Hikâyeler ve Mimar Sinan” ile “Seyyahların Dilinden Mimar Sinan” eğitimleri ilgiyle izleniyor.

Geçen Pazar günü Emirgan Şerifler Yalısı’nda başlayan “Taşlar, Kubbeler, Hikâyeler ve Mimar Sinan”semineri, Tophane, Sultanahmet, Kadırga, Topkapı ve Edirnekapı ile devam etti. İstanbul’daki Sinan eserlerini döşemesinden kubbesine, kemerinden sütununa, inşaatından taşlarına inceledik. Sinan’ın kendi mezarını örten en küçük kubbeden, İstanbul’daki en yüksek kubbeye Süleymaniye’ye bakarak, büyük usta ve Osmanlı mimarisi için anlamını tartıştık.

ÇEKÜL Akademi’nin uzman eğitimcileri eşliğinde yapılan seminer ve alan incelemesinde, dönemin hikâyelerine de yer veriliyor. Adına cami, türbe, külliye yaptırılan sultanların, paşaların yakınlıkları, ilişkileri, hanedan üyeleriyle bağlantıları ve popüler olan, merak edilen saray hikâyelerinin çıkış noktaları, görkemli kubbelerin altında anlatılıyor.

ÇEKÜL Akademi kişisel gelişim seminerlerine devam edecek.

Bilgi için: [email protected]