Bilgi Ağacından İki Eğitim Haberi Daha | ÇEKÜL

Bilgi Ağacından İki Eğitim Haberi Daha

24.03.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, 6 Mart Pazartesi “Tohumlarla Yolculuk” ve 14 Mart Salı günü “Endüstri Mirası” atölyeleri düzenledi.

Çevrimiçi düzenlenen Tohumlarla Yolculuk atölyesine, TED Kolejinde 1’inci sınıf öğrencisi olan 26 çocuk katıldı; Ankara TED Robotics Takımından 6 lise öğrencisi de gönüllü olarak atölyeye destek verdi. Öğrencilerin, yaşadıkları ve parçası oldukları doğayı, tohumları daha yakından tanımalarını; canlılar, bitkiler ve tohumlar arasındaki ilişkiyi, benzerlikleri ve farklılıkları keşfetmelerini amaçlayan atölyede etkin iletişim metodları kullanılarak keşif dolu bir paylaşım yapıldı. Öğrenciler önce tohumları, tohumların yayılma yollarını ve doğadaki diğer canlılarla ilişkisini interaktif bir sunumla keşfetti, ardından “Beni Tohumlarımdan Tanı” bilmeceli oyunla keyifli bir oyun oynadı. Atölyenin son kısmında ise TED Robotics Takımının yardımıyla tohum çimlendirme etkinliği gerçekleştirildi.

Endüstri Mirası atölyesi ise yüz yüze olarak, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs’te yapıldı. İstanbul Anadolu Lisesi, hazırlık sınıfından 28 öğrencinin katıldığı atölyede; Bilgi Üniversitesi Enerji Müzesi eğitmenleri de gönüllü rehberlik hizmeti sundu. Endüstri Mirası atölyesi, “miras” ve “endüstri” kavramlarından yola çıkarak öğrencilerin; endüstrinin kültürel, sosyal, ekonomik, kentsel, bilimsel ve teknolojik boyutlarını fark etmelerini ve endüstri mirası kavramını bütüncül ve eleştirel bir bakış açısıyla keşfetmelerini amaçlıyor. Eğitim sunumu ve alan gezisi olmak üzere iki bölümden oluşan atölyenin ilk bölümünde, Santral İstanbul Enerji Müzesi gezisi yapıldı. Gezi sırasında öğrencilerin bilişsel, duyusal ve kinestetik öğrenmelerini destekleyen Santral İstanbul Enerji Müzesine yönelik etkinlikler ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim uzmanları tarafından hazırlandı ve uygulandı.

Bilgi Ağacının atölye ve eğitim programlarını internet sitemizden inceleyebilirsiniz: https://www.cekulvakfi.org.tr/proje/cekul-bilgi-agaci