Belediyeler ve Vatandaşlar İçin Zehirsiz Kentlere Doğru Uygulamalar Rehberi Yayında! | ÇEKÜL

Belediyeler ve Vatandaşlar İçin Zehirsiz Kentlere Doğru Uygulamalar Rehberi Yayında!

27.05.2022


Çevremizdeki Zehirlerden Kurtulabiliriz

Zehirsiz Kentlere Doğru projesi kapsamında Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yayına hazırlanan “Vatandaşlar İçin Zehirsiz Kentlere Doğru Uygulamalar Rehberi”, evlerde ve bahçelerde zararlılarla mücadele için uygulanabilecek alternatif yöntem ve teknikler hakkında vatandaşlara yol göstermeyi amaçlıyor.

Kemirgenler, keneler, hamam böcekleri, sinekler, pireler, karıncalar ve otlar ile mücadelede alınması gereken önlemleri anlatan Rehber’de, ekolojik ve doğa dostu tarifler yer alıyor.

Rehber’e zehirsizkentler.org web sitesinden çevrimiçi ve ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.
    
Vatandaşlar İçin Zehirsiz Kentlere Doğru Uygulamalar Rehberi

Zehirsiz Kentler için nasıl destek olabilirsiniz?

1- Kampanyaya imza verebilirsiniz.

2- Bu maili arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

3- Sosyal medya hesaplarınızda kampanyayı paylaşabilirsiniz.
 
Kampanyayı İmzala

Çevremizdeki kimyasallardan kurtulmanın yolu:
Zehirsiz Kent Olmak

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, “Belediyeler İçin Zararlılarla Zehirsiz Mücadele Rehberi” yayımladı.
 
Avrupa Pestisit Eylem Ağı (PAN Europe) ortaklığında, Biyosidal İş ve Çevre Sağlığı Derneği (BİYOSİDER) danışmanlığında ve Zehirsiz Sofralar Platformu işbirliği ile yürütülen Zehirsiz Kentlere Doğru projesi kapsamında yayımlanan “Belediyeler İçin Zararlılarla Zehirsiz Mücadele Rehberi”, belediyelere zehirsiz kent olma yolunda ihtiyaç duyacakları bilgi ve deneyimler konusunda destek olmayı amaçlıyor.

Rehberde, özellikle belediyeler tarafından kentlerde, halka açık alanlarda kullanılan pestisit (tarım zehiri) ve biyosidal ürünler ve bunların zararları ile birlikte, doğa dostu ve sağlıklı mücadele alternatifleri, bu konudaki iyi örnekler, AB’deki gelişmeler, yasal düzenlemeler ve kademeli bir geçiş süreci için belediyelerin izleyebileceği yol haritası sunuluyor.
 
    
Belediyeler İçin Zararlılarla Zehirsiz Mücadele Rehberi

Belediyelerin öncülüğünde
#ZehirsizKentler mümkün.

İnsan ve çevre sağlığı alanında çalışan sivil toplum örgütleri ve sivil inisiyatifler, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Avrupa Pestisit Eylem Ağı ortaklığı, Biyosidal İş ve Çevre Sağlığı Derneği danışmanlığı ve Zehirsiz Sofralar Platformu işbirliği ile yürüttüğü “Zehirsiz Kentlere Doğru” projesi kapsamında sağlıklı bir gelecek için güç birliği yapmak üzere bir araya geldi.
 
Proje kapsamında, tüm canlılara zarar veren pestisit ve biyosidal ürünlerin belediyeler öncülüğünde kullanımının sonlandırılması ve zararlı mücadelesinde ekolojik, doğa dostu alternatiflerin uygulanması amacıyla Zehirsiz Kentler Kampanyası başlatıldı.
 
www.zehirsizkentler.org web sayfasından proje hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Zehirsiz Kentler Kampanyası için ne yapabilirsiniz?
1- Kampanyaya imza verebilirsiniz.

2- Bu maili arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

3- Sosyal medya hesaplarınızda kampanyayı paylaşabilirsiniz.

Kampanyayı İmzala