Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ÇEKÜL Evinde | ÇEKÜL

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ÇEKÜL Evinde

23.08.2023

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Koray Karabulut ile Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Derya Solak; müdürlük çalışanları Samet Erişkin, Gülname Paça, Gizem Altıparmak, Hande Çetin, Canel Boyar 15 Ağustos Salı günü Beyoğlu ÇEKÜL Evini ziyaret etti. Yapılması öngörülen işbirliklerinin değerlendirildiği görüşmede birçok başlık öne çıktı.

Uzman eğitimleri ilk sırada

ÇEKÜL Akademi bünyesinde yürütülen Kültürel Miras ve Turizm İşbirliği eğitimlerine benzer bir rota eğitiminin, Balıkesir ve ilçelerinden gelecek personel için özelleştirilmiş olarak Balıkesir’de düzenlenmesi görüşüldü. Böylece bölgesel rotaların belirlenerek çalışmaların hızlanması için teknik kapasitenin artırılması amaçlanıyor. Ayrıca ÇEKÜL Bilgi Ağacının Balıkesir’de eğitim çalışmaları yürütmesine yönelik işbirliği ele alındı ve Bilgi Ağacı uzmanlarının detaylandırılmış bir programın hazırlanmasına karar verildi.

Geçen yıllarda Avrupa Konseyi tarafından tescillenen Aeneas Kültür Rotasının Balıkesir ve Edremit özelinde mekânsal stratejilerinin geliştirilmesi ve rotanın kente katkı sağlaması amacıyla yürütülebilecek çalışmaların görüşülmesi de ayrıca tartışıldı.

Yerel üretim desteği

Yapılan görüşmelerde, BAÇEM ürünlerinin geniş bir yelpazeyle ÇEKÜL Dükkân’da satışa sunulması görüşüldü.

Aynı zamanda İda Madra Jeoparkındaki doğa ile uyumlu bazı özelleşmiş rotaları, doğaya ve coğrafyaya zarar vermeyecek şekilde macera turizmine yönelik uygulamaların değerlendirilmesi yapıldı ve “zeytin koridoru” içinde Balıkesir’in yerinin güçlendirilmesi, zeytinle ilgili çalışmaların ve tanıtımların artırılmasına karar verildi.