“Aynı Evin Çocukları” Muğla’da Gösterildi | ÇEKÜL

“Aynı Evin Çocukları” Muğla’da Gösterildi

27.02.2020

ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi, belgesel sinemacı, kameraman, görüntü yönetmeni, senarist ve yönetmen; Milas doğumlu Hasan Özgen, oğlu Kurtuluş Özgen ile beraber çektiği Aynı Evin Çocukları adlı belgesel filminin gösterimi için Muğla’daydı. Menteşe Belediyesi, ÇEKÜL Muğla Temsilciliği, Muğla Sanatseverler Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Muğla Şubesinin organizasyonuyla 25 Şubat’ta Muğla Konakaltı Kültür Merkezinde yapılan gösterime belgesel sinema tutkunları ilgi gösterdi.

20’inci yüzyıl başında yaşanan ve siyasi tarihe “Balkan Göçleri ve Küçük Asya Felaketi” olarak geçen mübadele döneminin sessiz tanıklarının yaşadığı derin travmayı ele alan Aynı Evin Çocukları, kimlik ve aidiyet kavramlarına odaklanıyor; yaşadıkları coğrafyadan vazgeçmek zorunda kalan insanların acılarının izini kuşaklar boyu takip edebilmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

Film gösteriminin ardından, ÇEKÜL Vakfı Muğla Temsilcisi Meral Oğuz’un moderasyonunda lise öğrencilerinin katılımıyla Hasan Özgen’le bir söyleşi gerçekleştirildi. “Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji Kariyer Günleri” kapsamında 80 lise öğrencisi; kültür ve aidiyet kavramlarına yaşantılar üzerinden baktı; belgesel film yapımcılığı hakkında merak ettiklerini usta yönetmene doğrudan sorma fırsatı buldu.