Ardıç Tohumunun İzinde Doğa Eğitimi | ÇEKÜL

Ardıç Tohumunun İzinde Doğa Eğitimi

31.01.2019

ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları, ÇEKÜL Vakfı ve Doğan Egmont işbirliğiyle hayata geçirilen ve ÇEKÜL Bilgi Ağacı Kitaplığının ilk yayını olan Evini Arayan Ardıç Tohumu kitabını, Koç Vakfı Okulu öğrencileriyle birlikte okudu, değerlendirdi. Yıllık okuma listelerine Evini Arayan Ardıç Tohumu kitabını alan ve doğa çalışmalarıyla ilgili proje yürüten okullarda düzenlenen etkinliğe Koç Vakfı Okulu 5. sınıf seviyesinden 170 öğrenci katıldı. Doğa ve ağaçlarla ilişkisi azalan çocuklara doğa sevgisini kazandırmayı ve farklı türde ağaçları tanıtmayı amaçlayan eğitim kapsamında, kitapta adı geçen 13 farklı türde ağaç ve bu ağaçların İstanbul içinde bulundukları orman, park, koru ve semtler anlatıldı. Öğrenciler, Bilgi Ağacı uzmanlarıyla birlikte İstanbul haritası üzerinde bir yolculuğa çıktı; soru-cevap ve bilmecelerle ağaçları daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Evini Araya Ardıç Tohumu kitabını edinmek için:  http://www.cekuldukkan.org/Evini-Arayan-Ardic-Tohumu_34.html