ALANYA TEMSİLCİMİZE BİR ÖDÜL DAHA | ÇEKÜL

ALANYA TEMSİLCİMİZE BİR ÖDÜL DAHA

04.06.2008

ÇEKÜL Alanya temsilcimiz Ahmet Öztürklevent, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasında birinci seçildi. Öztürklevent, Şubat ayında da Nehar Tüblek anısına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen karikatür yarışmasında birincilik ödülü almıştı.

Yarışmaya, bu yıl 79 ülkeden 971 sanatçı 2 bin 665 karikatürle katıldı. Antalya’daki bir otelde toplanan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Jürisi, yaptığı elemenin ardından 37 ülkeden 161 sanatçının 189 karikatürünü değerlendirdi. Seçiciler Kurulu, Ahmet Öztürklevent’in eserini birinci seçti. Yarışmada ikinciliği Arnavutluk’tan Agim Sulaj ve üçüncülüğü de Avusturyalı Gerhard Gepp kazandı. Yarışmada birinci seçilen Ahmet Öztürklevent, 8 bin dolar ödül ve heykelcikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı plaketi ve Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi’ni alacak. İkinciliği kazanan Arnavutluk’tan Agim Sulaj da 5 bin dolar ödül, heykelcik ve Milliyet Gazetesi Altın Plaketi’ni alacak. Üçüncülük ödülüne layık görülen Avusturyalı Gerhard Gepp ise 3 bin 500 dolar ödül ile heykelcik ve Radikal Gazetesi Gümüş Plaketi’ni alacak.

Yarışmada birinci olan karikatür

Yarışmada derece alan sanatçıların ödülleri Ekim ayında İstanbul’da yapılacak törenle verilecek.

ÇEKÜL Vakfı Alanya Temsilcimiz Ahmet Öztürklevent’i ÇEKÜL ailesi olarak tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.