Alan Yönetimi Eğitim Programı devam ediyor | ÇEKÜL

Alan Yönetimi Eğitim Programı devam ediyor

21.09.2017

Alan yönetim planı hazırlama süreci ile ilgili ilkeleri, uygulamaları, sonuçları ve sorunları ortaya çıkarmaya yönelik profesyonel bir gelişim programı olan Alan Yönetimi Eğitim Programı (AYEP) güz dönemine 4. modül ile devam ediyor. Şerifler Yalısında, 13-15 Eylül tarihleri arasında yapılan program, yeni döneme Betül Bozkurt tarafından verilen “Süreç, İletişim, İşbirliği” başlıklı eğitimle başladı.

Etkisiz ve etkili iletişimin farkları, iletişim adımları (dinleme, anlama, değerlendirme, karşılık verme), şiddetsiz iletişimin en önemli unsuru olan empati kavramı ve kavramın sempati ile olan farklarının anlatıldığı eğitim kapsamında alan yönetimi sürecine dahil olan kurumlarla ilgili paydaş analizi yapıldı. Takım oyunları ve simülasyonlarla pekiştirilen konularla iletişimde “ben dili”nin olumlu sonuçlarına vurgu yapıldı.

Belediyelerin alan yönetimi süreçlerinde kullandıkları iletişim ve işbirliği modellerini sağlıklı ve sorunsuz bir işleyişle kurgulamayı hedefleyen eğitime Göynük (Bolu), Gaziantep Büyükşehir, Battalgazi (Malatya), Silifke (Mersin), Eyüp (İstanbul), Denizli Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Antalya Büyükşehir, Kayseri Büyükşehir, Bursa Büyükşehir, Afşin (Kahramanmaraş), İslahiye (Gaziantep), Kemaliye (Erzincan), Muğla Büyükşehir, Uzunköprü (Edirne), Buca (İzmir), Samsun Büyükşehir Belediyelerinin UNESCO ve alan yönetimi birimlerinden gelen 19 uzman katıldı.

AYEP eğitiminin 5. modülü 11-13 Ekim tarihlerinde Birgi/ Ödemiş’te yapılacak. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Birgi’de gerçekleştirilecek eğitim, “Alanda Teknik İnceleme ve Vaka Analizi” başlığını taşıyor.