ACI KAYIPLARIMIZ | ÇEKÜL

ACI KAYIPLARIMIZ

26.09.2005

ÇEKÜL ailesi olarak, İstanbul’daki Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Avukat İbrahim Özlen ve Assos Kazısı Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu’nu art arda kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.

İstanbul’daki Mardinliler Eğitim ve Danışma Vakfı (MAREV) Başkanı Avukat İbrahim Özlen 6 Eylül 2005 sabahı, uzun zamandan beri mücadele ettiği hastalığına yenik düştü.15 yıldan beri MAREV’in başkanlığını yapan Özlen, yakın çevresinde “Mardin aşığı” olarak biliniyordu. Özlen; Mardinli öğrenciler için gerçekleştirdiği eğitim projelerinin yanı sıra, Mardinliler’in ihtiyaçlarının giderilmesi için yakın arkadaşlarıyla birlikte özverili çalışmalar yapmıştı.

Kalbimizde Yaşıyorlar

20 yılı aşkın bir süredir devam eden Assos Kazısı’nın başkanlığı yapan, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakıma alındığı Çapa Tıp Fakültesi’nde hayata gözlerini yumdu. Serdaroğlu'nun cenazesi, 25 Eylül 2005 Pazar günü Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde bulunan Assos Kazı Evi’ne getirildi. Burada yapılan kısa törenin ardından cenaze, Assos kentinin kurulduğu tepenin eteklerindeki Behramkale Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.