7 Ağaç Projesi katılımcıları 22. Fidan Dikim Şenliğimizde buluştu. | ÇEKÜL

7 Ağaç Projesi katılımcıları 22. Fidan Dikim Şenliğimizde buluştu.

19.04.2004

“7 Ağaç Projesi” katılımcıları ve doğaseverler Çatalca-Elbasan Köyü’nde yapılan Fidan Dikim Şenliğinde buluştu.  Gazete ilanlarından, bez afişlerden, e-posta zincirleriyle  doğaseverlere duyurulan  7 Ağaç Ormanları Geleneksel  Fidan Dikim Şenliği coşkuyla gerçekleşti.

Saat 10.00 da Taksim’de kalkan otobüslerimiz ve kendi araçları ile gelen okullar ve bireysel katılımcılar ile Elbasan köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ve köy halkı 11.30 da Elbasan Köyü’ndeki dikim alanında buluştular.

Fidan Dikim Şenliği, Çatalca Belediyesi  Özel Kalem Müdürü Ahmet Erbil’in ÇEKÜL’ün “ 7 Ağaç Projesi”nin Çatalca’da 10 yılını tamamladığını belirterek , güzel dizelerle süslediği  sunuşu  ile başladı.  Doğa için yapılan saygı duruşunun ardından Çekül Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz İnce tüm katılımcılara teşekkür etti.  18 öğrenciden oluşan Kabataş Lisesi Folk Grubu  katılımcılara  halk türküleri eşliğinde güzel dakikalar yaşattılar.  Çatalca Orman İşletme Şefi  Hakan Zeybek fidan dikilecek alanın 10 Ha.lık dikili bir alan olduğunu ve trafonun sebep olduğu bir yangınla yokolduğunu anlattı.  Orman yangınlarının %99 unun sebebinin insan, %1 inin ise elektrik, yıldırım vb. Sorunlardan kaynaklandığı konusuna dikkat çeken Hakan Zeybek dikilecek olan fidanlarin fistik çami olmasi nedeniyle elinde bulunan tüplü fıstık çamı fidanını toprakla nasıl buluşacağını doğaseverlere anlattı.

Sırasıyla Açı İlköğretim Okulu, Bayrampaşa Atatürk İlköğretim Okulu, Kabataş Lisesi, Özel İhlas Karma Lisesi  ve Özel İhlas Çok programlı Lisesi,  Şair Behçet Kemal Çağlar İlk Öğretim Okulu alana yöneldiler. Orman Fakültesi’nin fidan dikimine yardımcı olmak amacıyla gelen Çekül gönüllüsü öğrencilere Elbasan Köyü İlköğretim Okulu’nun genç izcileri yardımcı oldular.  Okulların dikim alanında oluşturdukları renkli görüntü İstanbul Dersanesi, HSBC Bank , Yapı Kredi Bankası, Amerikan Hastanesi çalışanları ve bireysel katılımcılarla birlikte daha da renklendi.

Fidan dikimini tamamlayan gruplar sıcak ekmek eşliğinde sunulan Armada Otel'in -her zaman oldugu gibi mükemmel hazırlanmış-  mercimek çorbasını içerken, Kabataş Lisesi öğrencileri de güzel müzikleriyle güne lezzet kattılar.

Dikilen fidanlar katılımcılar alandan ayrılırken çiseleyen yağmur damlalarıyla sulanıyordu.