5 Haziran Dünya Çevre Günü tabiat katli günü olmasın! | ÇEKÜL

5 Haziran Dünya Çevre Günü tabiat katli günü olmasın!

04.06.2013

GEZİ HȂLȂ TOZ DUMAN

TABİAT KANUNU PUSUDA BEKLİYOR!

Gezi Parkı için on binlerce insan ayaktayken TBMM boş durmuyor! Meclis’in gündeminde çok daha büyük, kapsamlı bir doğa katliamına yol açacak kanun tasarısı var.

100’den fazla sivil toplum kuruluşunun karşı durduğu Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran’da Meclis’te oylanacak.

Tasarı yasalaşırsa “üstün kamu yararı” adına ülkenin toprakları HES’lere, maden ocaklarına, nükleer santrallere, otellere açılacak. Zaten yüzde 4 gibi çok az olan korunan alanlar yapılaşmayla talan edilecek. Belgrad Ormanı’ndan Manyas Gölü’ne milli parklar imar tehdidi ile karşı karşıya kalacak.

Gezi Parkı’nda yediğimiz biber gazları gözlerimizi yaşarttı ama hâlâ görüyor, duyuyoruz! Gezi’yi unutmadan şimdi Meclis’i izleme, tepki gösterme zamanı. Herkesi tasarıya karşı başlatılan imza kampanyasına destek vermeye, bir kez daha dayanışmaya çağırıyoruz.

İmza vermek için: http://www.change.org/tr/kampanyalar/rt-erdogan-tabiat%C4%B1-ve-biyo%C3%A7e%C5%9Fitlili%C4%9Fi-koruma-kanunu-meclis-g%C3%BCndeminden-geri-%C3%A7ekilsin-dogaicinsesver

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TABİAT KATLİ GÜNÜ OLMASIN!

TABİATI VE BİYOÇEŞİTLİLİĞİ KORUMA KANUN TASARISI MECLİS GÜNDEMİNDEN GERİ ÇEKİLSİN!