276 öğrenci yerel tohumlarla tanıştı | ÇEKÜL

276 öğrenci yerel tohumlarla tanıştı

11.05.2017

Ödemiş’te devam eden “Kentimin Öyküsü” eğitim programı kapsamında 276 çocuk yerel tohumlarla tanıştı.

Doğa-kültür-insan arasındaki ayrılmaz ilişkiyi temel alan, ÇEKÜL Bilgi Ağacının hazırladığı eğitim programı; eğitim dönemi başında Ödemiş’ten gönüllü öğretmenlerin katıldığı “öğretmen eğitimi” ile başlamıştı. Her hafta farklı içeriklerle Kentimin Öyküsü Ödemiş’te devam ediyor.

Eğitim programındaki “Tohum Atölyesi” kapsamında ise 25-26 Nisan’da,  Birgi ÇEKÜL Evinde 8 okuldan, 15 öğretmen ve 276 çocuk yerel tohumları yakından tanıdı.

Tohum Atölyesi, öğrencilerin içinde yaşadıkları doğayı ve yerel tohumları daha yakından tanımalarını, canlılar, bitkiler ve tohumlar arasındaki ilişkiyi, benzerlikleri ve farklılıkları gözlemleyerek, tartışarak ve dokunarak keşfetmelerini amaçlıyor.

 “Tohum ve Tohumun Yolculuğu” başlıklı eğitim sunumu ve “Beni Tohumlarımdan Tanı” başlıklı bilmeceli oyun ile öğrencilerin, tohumları, tohumların yayılma süreçlerini ve tohumların doğadaki diğer canlılarla ilişkisini keşfetmeleri sağlandı.

 “Tohumlarla Kartpostal Yapıyoruz”” etkinliğinde ise özel tasarlanan kartlar ile öğrenciler, yedikleri meyve ve sebze tohumlarını kullanarak kartpostallar hazırladı. Kartpostallar Haziran ayındaki kapanış etkinlikleri kapsamında Birgi ÇEKÜL Evinde sergilenecek.

“Kentimin Öyküsü” eğitim programı; çocukların, yaşadıkları kentin kültürel ve doğal mirasını tanımalarını ve koruma bilincini yaşayarak öğrenmelerini hedefliyor. Ödemiş’te devam eden program Ödemiş Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Ödemiş Belediyesinin desteğiyle sürdürülüyor.