E-Blten, Say 4, Aralk 2007

Kltr ve Sanat Byk dl Prof. Szenin

Prof. Dr. Metin Szen, Kltr ve Turizm Bakanlnn Kltr ve Sanat Byk dlne deer grld. Szenin dl, 19 Aralk gn saat 10.00da stanbul Arkeoloji Mzesinde yaplan basn toplantsyla, Kltr ve Turizm Bakan Erturul Gnay tarafndan akland. dl treninin 2008 ylnn Ocak aynda Ankarada yaplmas bekleniyor.

Global Tantmdan Kltr Elilerine Yeni Yl Armaan

GLOBAL Tantm, yeni bir yla girmeye hazrlandmz bugnlerde, 181 Kltr Elisine 2008 ylnda, TBTAK Bilim ocuk Dergisine bir yllk abonelik armaan etti. rnek bir kurumsal sosyal sorumluluk anlayn temsil eden bu destei, yeni yllarn kutlad mteri ve dostlaryla da paylaan Global Tantma teekkr ederiz.

Korumay Yaam Biimi Bilmi Bir Diyarbakr Gnlls

EKL Diyarbakr Blge Koordinatr arkeolog Nevin Soyukaya, engel tanmayan azmi ve inanc, olaanst alma disiplini, tkenmeyen enerjisiyle ekln rnek bir koruma gnllsSoyukaya 1989 ylnda, henz ekl kurulmadan nce, Metin Hocasyla tanmasnn, koruma bilincinin gelimesinde nemli bir balang olduunu sylyor.

klim Deiiklii, Su Sorunu ve Ormanlar

Kresel iklim deiikliinin balca nedeni, sanayileme ve fosil yakt kullanmnn sonucunda atmosferde normal snrlarn zerinde karbon birikmesidir. 13-14 Aralk tarihlerinde yaplan Kresel klim Deiimi ve Su Sorunlarnn zmnde Ormanlar Sempozyumunda, bu sorunlar tartld ve en etkili zm yollarndan biri olan ormanlarn oaltlmas gndeme getirildi.

Ortaa Anadolusunda Seluklunun Aydnlk Dnyas

2007 Mevlana Yl dolaysyla, 15-17 Kasm tarihleri arasnda Konyada gerekletirilen Seluklu anda Mimarlk Sempozyumunda, Seluklu dnemi mimarisi, mimariye bal sanatlar, bu dnem etkileimleri, Seluklu yaplarnn koruma ve restorasyon sorunlar ele alnd.

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyolu 34435 stanbul
Tel: 0 212 249 64 64 |