E-Bülten, Sayı 23, Ocak 2010

ÇEKÜL Akademi’den Koruma Alanında Çalışan Kadrolara Eğitimler

ÇEKÜL Vakfı yirmi yıllık birikim ve tecrübelerini paylaşmak için ÇEKÜL Akademi eğitim birimini kurdu. “Kültürel ve Kentsel Koruma” alanında çalışmalar yürüten ÇEKÜL Vakfı’nın Akademi eğitimleri kamu-yerel-sivil-özel kesimleri hedef alarak hazırlandı. Eğitimin pilot uygulaması Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyeler ile başladı. Tarihsel, kültürel ve kentsel miras zenginliğinin korunmasında önemli sorumluluğa sahip olan yerel yönetimler ile çalışmalar yürüten ÇEKÜL Vakfı’nın yaptığı ihtiyaç analizi ile koruma alanında çalışan birimlerinin, en çok eğitime ihtiyaç duyduğu alanlar tespit edildi.

Çocuklar Sağlıklı Yeme İçme Alışkanlığı Kazanıyor

ÇEKÜL Vakfı ve Slow Food Türkiye Convivium'larından (bölgesel birimlerinden) Yağmur Böreği ilköğretim okullarına yönelik yeni bir eğitime başladı; “Tohumdan Sofraya - Mevsiminde Sebze Meyve Tüketimi Eğitimi”. Tadım ve duyu atölyeleri, oyun ve görsel anlatımlarla tamamlanan eğitimde, Emirgan İlköğretim Okulu’nun 240 öğrencisine ulaşıldı.

Kuşadası’na Gönül Vermiş Bir ÇEKÜL’lü: Ayşe Günbey Şerifoğlu

Kıyı Ege’nin tarihi ve doğal dokusuyla gözde turizm kenti Kuşadası’nda, kentin değerlerinin korunması için gönülden emek veren Ayşe Günbey Şerifoğlu, 1992 yılından bu yana Kuşadası Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürütüyor. Prof. Dr. Metin Sözen ile 2000 yılında İzmir’deki bir konferansta tanışan Şerifoğlu, on yıldır ÇEKÜL Vakfı Kuşadası temsilciliğini yürütüyor.

Tarihi Kentler Birliği’nin Kaleli Kentler Sergisi Kocaeli’de

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Kaleli Kentler Sergisi”, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından açılan sergi 7, 8, 9 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilere sunuldu.

ÇEKÜL Gençlik Birimi Yenice Ormanlarına Doğa Yürüyüşü Düzenledi

ÇEKÜL Vakfı Gençlik Birimi, Karabük Valiliği tarafından yürüyüş parkurlarının oluşturulduğu, Türkiye’nin önemli habitatlarından Yenice Ormanları’na doğa yürüyüşü düzenledi. On altı tünel ve Filyos çayını geçerek ulaşılan Yenice Ormanları, otuzdan fazla ağaç türü, bitki ve hayvan türleriyle Avrupa ormanlarının acil korunması gereken 100 sıcak noktasından biri.

Kent Envanterlerinin Sayısı
Hızla Artıyor

ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği, kentlerin doğa-tarih-kültür envanterlerini, ülkemizin zengin mirasını korumaya yönelik ilk adım olarak görmekte. Artık pek çok kent, kendi hazinesini keşfetme yolculuğuna envanter çalışmalarıyla başlıyor. Arka arkaya yayımlanan ürünler, kaliteli fotoğraf seçimleri ve baskılarıyla, gelecek kuşaklara hediye edilmeye hazırlanıyor.

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyoğlu 34435 İstanbul
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-bülten üyeliğinden çıkmak istiyorsanız, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan boş bir eposta atınız.