E-Bülten, Sayı 20, Nisan 2009 

ÇEKÜL Fidanları Alanya’da Toprakla Buluştu


ÇEKÜL Vakfı Geleneksel Fidan Dikim Şenliği Alanya’da yapıldı. ÇEKÜL Vakfı, “7 Ağaç Ormanları” projesi kapsamında yapılan fidan bağışlarını bu yıl “Alanya Dünya Ormanı” projesine aktararak, Alanya Kaymakamlığı tarafından başlatılan anlamlı çabaya destek veriyor. Bireysel bağışların yanı sıra özel sektör temsilcisi Vodafone da 50 bin fidanın dikileceği 7 Ağaç Alanya Ormanları’na, 14 bin fidan dikerek katkıda bulunuyor.
>> devamı

Denizli Yol Haritası Netleşiyor
 
 
Geniş bir alana yayılan ve eşgüdümlü birçok projeden oluşan Denizli yol haritası çalışmaları hızını artırdı. Bölgenin zengin doğal ve kültürel mirasının bir bütün olarak yeniden ele alınıp değerlendirilmesini hedefleyen çalışmaların ilk adımları Haziran 2008’de Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi’nin girişimleri ile atılmıştı. ÇEKÜL Vakfı’nın destek verdiği çalışmalarda bugün gelinen nokta, Denizli ve çevresinin geleceği açısından önem taşıyor.
>> devamı

Muğla’ya Gönül Vermiş Bir Kültürel Miras Sevdalısı Meral Oğuz

Henüz çiçeği burnunda bir mimarlık öğrencisiyken gönül verdiği korumacılık misyonunu, aile yadigârı Muğla’da bıkıp usanmadan sürdüren bir kültür savaşçısı Yüksek Mimar Meral Oğuz. 1993 yılında tanıştığı ÇEKÜL’ün ilkeleriyle bütünleşen yaşam çizgisini, ÇEKÜL Muğla Temsilcisi olarak, günden güne yitip giden kültürel değerlerini yaşamla yeniden buluşturmak için harcadığı emeğin izdüşümlerini bizlerle paylaştı.
>> devamı

ÇEKÜL Temsilcileri Endüstri Mirası Envanter Çalışmalarına Başladı
   
ÇEKÜL Vakfı, ülke çapındaki temsilciliklerinin desteğiyle, sanayi kültürünün tarihsel, teknolojik, sosyal, mimari ve bilimsel değere sahip kalıntılarından oluşan endüstri mirasımızı saptamak amacıyla bir çalışma başlattı. Kentlerin içinde ya da yanı başında, devre dışı kalmış ve kaderine terk edilmiş eski teknoloji ürünü sanayi tesisleri belirlendikten sonra, tescillenmeleri ve yeni işlevlerle donatılarak hizmete sokulmaları hedefleniyor.
>> devamı

Tarihi Kentler Malta’da Buluştu

Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve ÇEKÜL Vakfı, Avrupa Tarihi Kentler ve Bölgeler Birliği’nin (EAHTR) yıllık encümen toplantısına katıldı. 27-29 Mart tarihleri arasında, Malta’nın başkenti Valletta’da gerçekleştirilen toplantıda TKB’yi Danışma Kurulu Üyesi Fikret Üçcan, ÇEKÜL Vakfı’nı Örgütlenme Koordinatörü Yonca Moralı temsil etti. TKB, kuruluş yılı olan 2000’de, Avrupa Tarihi Kentler ve Bölgeler Birliği’ne kabul edilmişti.
>> devamı

ÇEKÜL’den Dört Yeni Broşür Daha
 
ÇEKÜL Vakfı son bir yıldır yayınladığı 14 broşürle, çalışmalarında öne çıkan başlıkları gündeme taşıyor. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan “Doğa ve Kültürle Varız” başlıklı ÇEKÜL genel broşürleriyle birlikte broşür sayısı 16’ya ulaştı. Yeni dört broşürün konuları ise; “Arkeolojik Mirasın Sürekliliği”, “Sanayileşme Serüvenimizin Tanıkları: Endüstri Mirası”, “Geleneksel Yaşam Kültürü ve Ortak Bellek” ve “Cumhuriyet Dönemi Türk Mimarlığı”.
>> devamı

 

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyoğlu 34435 İstanbul 
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-bülten üyeliğinden çıkmak istiyorsanız, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan boş bir eposta atınız.