E-Blten, Say 19, Mart 2009

"Yaplarn Diliyle stanbul" Eitimi Balad

EKL Vakf, eitim projelerine bir yenisini daha ekledi. Lise rencilerine ynelik hazrlanan "Yaplarn Diliyle stanbul" eitim programnn pilot uygulamas, Darafaka Eitim Kurumlar 9. ve 11. snflardan 16 rencinin katlmyla yapld. stanbul, alt gn sren eitim uygulamasyla, yaplarn hikyeleri ve eskizleri zerinden rencilere anlatld. EKL Vakf kurucularndan Prof. Dr. Necati nceolu ve Sinan'a Sayg Projesi gnllleri, eitime gnll destek verdi.

Kyler Yaamaldr Projesi rnek Oluyor

Yerel kltrel varlklarna sahip kan kylerin says her geen gn artyor. zgn deerlerini korumak ve yaatmak amacyla giriimlerde bulunan kyler, EKLn Kyler Yaamaldr projesine ilgi gsteriyor. Erzincann li ilesine bal Balca ky de proje kapsamnda doal ve kltrel mirasn korumaya hazrlanyor. Balca kynn korunmas iin ilk adm EKL Vakfnda yaplan bir toplantyla atld.

Bizler olmasak da Arnastaki Projeler devam etmeli

Koca Mimar Sinann doduu kent, Koramaz Vadisi, yer alt evleri, bezirhaneler dediimizde aklmza gelen, fark etmeye baladmz bir kent var: Arnas kamu-yerel-sivil-zel birlikteliiyle btncl bir kentsel koruma modeli uyguluyor. Projenin danmanln yrten EKL Vakf Kapadokya Blge Temsilcisi Yrd. Do. Dr. Suat abuk, 1999 ylndan bu yana kentte yaplanlar ve almalarn srdrlebilir bir ekilde kurumsallamas ynndeki abalar anlatt.

anlurfa Kltr Elileri Paylamay Hedefliyor

15-18 Mart 2007 tarihinde Kentler ocuklarndr Projesi Kltrel Miras Eitim Program kapsamnda eitim alarak Kltr Elisi olan anlurfal renciler, ilk gnk heyecanlaryla proje retmeye devam ediyor. ki sene nce bana kentimi anlat, bana kendimi anlat sloganyla kentlerine farkl bir gzle bakmay renerek, kltrel mirasn bir kentin yaamas iin ne kadar nemli olduunun bilincine ulaan renciler, imdilerde arkadalaryla bilgilerini paylamaya hazrlanyor.

EKLde Geleneksel Halk Mzii ve Anadolu alglar Akam

Geleneksel yaam kltrmzn en zengin kaynaklarndan biri olan Anadolu halk mzii, bu mziin ve vazgeilmez algs balamann nde gelen temsilcilerinden Okan Murat ztrkn katlmyla, EKL Paylam Toplantlarnn sonuncusunda gnlllerle bulutu. Anadolu halk alglarndaki eitliliin ve Mzik Mzelerinin gerekliliinin de konuulduu syleinin ardndan, Okan Murat ztrk ve Erdem imekin birlikte sunduklar halk mzii dinletisi cokuyla karland.

Bir Hsn-i Hat Sergisi: Bursa Ulu Cami

Osmanl Devletinin ilk bakenti tarihi Bursa kentinin simgesi Ulu Caminin en nemli zelliklerinden biri de, sahip olduu olaanst hat koleksiyonudur. 2006 ylnda Kaynak Yaynlar tarafndan baslan ve Zafer htiyar tarafndan kaleme alnan Bir Hsn-i Hat Sergisi: Bursa Ulu Cami balkl kitap bu sra d gzellikleri, yaln dili, nitelikli fotoraflar ve 160 sayfadan oluan byk boyutlu zenli basksyla okuyucusuyla buluturuyor.

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyolu 34435 stanbul
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-blten yeliinden kmak istiyorsanz, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan bo bir eposta atnz.