E-Blten, Say 15, Eyll 2008

TARH KENTLER BRL KARSTA BULUACAK
Somut Olmayan Kltrel Mirasn nemi ve Yerel Ynetimlerin Sorumluluu

Tarihi Kentler Birliinin 2008 yl ikinci Bulumas 3-4-5 Ekim tarihlerinde Karsta yaplacak. Somut Olmayan Kltrel Mirasn nemi ve Yerel Ynetimlerin Sorumluluu konusunun ele alnaca Kars Bulumasnda ayrca TKB Meclisi de bir araya gelecek. Kars Bulumasna, Kltr ve Turizm Bakan Erturul Gnay, TRSAB Bakan Baaran Ulusoy, UNESCO Trkiye Milli Komisyonu Bakan Prof. Dr. Arsn Aydnurazn da katlmas bekleniyor.

7 Aa Yeni Dikim Alanlar Belirlendi

EKL Vakfnn 1993 ylndan bu yana yrtt en geni katlml aalandrma giriimi olan 7 Aa Projesi dikim alanlarna her yl yenisi ekleniyor. Doa severlerin desteiyle 2008 ylnda Divrii ve Karsta yaplan aalandrma almas, 2009 ylnda Elaz, Arnas ve Alanya ile devam edecek.

Yaam, Aidiyet, Varlk ve Bir Dneme Tanklk

Bu yaznn bal, tm bunlar yreinin derinliklerinde hisseden Mimar Mehmet Tana ait. Tan, Cumhuriyet Trkiyesinin Misak- Millisinde, Batya alan kap diye tanmlad Edirnede, EKL Vakfnn Trakya Blge Koordinatrln yrtyor. EKL Vakf gnll rgtlenme ann en byk destekisi olan temsilcilerimiz gibi Mehmet Tan da koruma alannda birok alma yrtyor.

Mimar Sinan Anlatan Yaynlar Bir Arada

EKL Vakfnn kuruluundan bugne yrtt Sinana Sayg Projesinin hedeflerinden biri de, Mimar Sinan hakknda yazlm tm eserleri bir araya getirerek kapsaml bir Sinana Sayg Kitapl oluturmakt. Gnlller ve projeye kendini yakn hissedenlerin de desteiyle 150ye yakn kitaba ulald. Ayrca Mimar Sinan ile ilgili efemera koleksiyonu da oluturulmaya baland.

Ktahya evre Kltr Evi ocuklar
Bir Araya Getiriyor

EKL Vakfnn 90l yllarda kentlerde kltrel sreklilii vurgulamak amacyla hayata geirdii evre Kltr Evleri, ocuklarn verimli saatler geirmesini salayan meknlar olarak da ilev kazanmaya balad. Bunun en gzel rnei Ktahyadaki evre ve Kltr Evinde yaanyor. 25 Nisan 2008de Ktahyada alan evre Kltr Evinde, iki mahallenin ocuklar bir araya geliyor.

Seluklu Eserlerinin Gnmze Yolculuu

Antsal mimarlk eserleri, adil ynetim anlaylar, bilim ve teknolojiye verdikleri nemle Ortaa Anadolusunda grkemli bir uygarlk yaratan Seluklular, birok alanda gnmze kadar uzanan izler braktlar. Bugn hl dimdik ayakta duran Seluklu mimarlk yaplar, Konya-Seluk Belediyesi tarafndan iki cilt olarak yaynlanan ve zengin bir fotoraf koleksiyonuyla desteklenen Seluklu Eserleri kitabyla bir araya getirildi.

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyolu 34435 stanbul
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-blten yeliinden kmak istiyorsanz, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan bo bir eposta atnz.