E-Bülten, Sayý 15, Eylül 2008 

TARÝHÝ KENTLER BÝRLÝÐÝ KARS’TA BULUÞACAK
“Somut Olmayan Kültürel Mirasýn Önemi ve Yerel Yönetimlerin Sorumluluðu”

Tarihi Kentler Birliði’nin 2008 yýlý ikinci “Buluþmasý” 3-4-5 Ekim tarihlerinde Kars’ta yapýlacak. “Somut Olmayan Kültürel Mirasýn Önemi ve Yerel Yönetimlerin Sorumluluðu” konusunun ele alýnacaðý Kars Buluþmasý’nda ayrýca TKB Meclisi de bir araya gelecek. Kars Buluþmasý’na, Kültür ve Turizm Bakaný Ertuðrul Günay, TÜRSAB Baþkaný Baþaran Ulusoy, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Baþkaný Prof. Dr. Arsýn Aydýnuraz’ýn da katýlmasý bekleniyor.
>> devamý

“7 Aðaç” Yeni Dikim Alanlarý Belirlendi

ÇEKÜL Vakfý’nýn 1993 yýlýndan bu yana yürüttüðü en geniþ katýlýmlý aðaçlandýrma giriþimi olan “7 Aðaç Projesi” dikim alanlarýna her yýl yenisi ekleniyor. Doða severlerin desteðiyle 2008 yýlýnda Divriði ve Kars’ta yapýlan aðaçlandýrma çalýþmasý, 2009 yýlýnda Elazýð, Aðýrnas ve Alanya ile devam edecek.
>> devamý

“Yaþam, Aidiyet, Varlýk ve Bir Döneme Tanýklýk”

Bu yazýnýn baþlýðý, tüm bunlarý yüreðinin derinliklerinde hisseden Mimar Mehmet Tan’a ait. Tan, “Cumhuriyet Türkiyesi’nin Misak-ý Milli’sinde, Batý’ya açýlan kapý” diye tanýmladýðý Edirne’de, ÇEKÜL Vakfý’nýn Trakya Bölge Koordinatörlüðü’nü yürütüyor. ÇEKÜL Vakfý gönüllü örgütlenme aðýnýn en büyük destekçisi olan temsilcilerimiz gibi Mehmet Tan da koruma alanýnda birçok çalýþma yürütüyor.
>> devamý

Mimar Sinan’ý Anlatan Yayýnlar Bir Arada

ÇEKÜL Vakfý’nýn kuruluþundan bugüne yürüttüðü “Sinan’a Saygý Projesi”nin hedeflerinden biri de, Mimar Sinan hakkýnda yazýlmýþ tüm eserleri bir araya getirerek kapsamlý bir “Sinan’a Saygý Kitaplýðý” oluþturmaktý. Gönüllüler ve projeye kendini yakýn hissedenlerin de desteðiyle 150’ye yakýn kitaba ulaþýldý. Ayrýca Mimar Sinan ile ilgili efemera koleksiyonu da oluþturulmaya baþlandý.
>> devamý

Kütahya Çevre Kültür Evi Çocuklarý
Bir Araya Getiriyor 

ÇEKÜL Vakfý’nýn 90’lý yýllarda kentlerde ‘kültürel sürekliliði vurgulamak’ amacýyla hayata geçirdiði Çevre Kültür Evleri, çocuklarýn verimli saatler geçirmesini saðlayan mekânlar olarak da iþlev kazanmaya baþladý. Bunun en güzel örneði Kütahya’daki Çevre ve Kültür Evi’nde yaþanýyor. 25 Nisan 2008’de Kütahya’da açýlan “Çevre Kültür Evi”nde, iki mahallenin çocuklarý bir araya geliyor.
>> devamý

Selçuklu Eserleri’nin Günümüze Yolculuðu
 
Anýtsal mimarlýk eserleri, adil yönetim anlayýþlarý, bilim ve teknolojiye verdikleri önemle Ortaçað Anadolusunda görkemli bir uygarlýk yaratan Selçuklular, birçok alanda günümüze kadar uzanan izler býraktýlar. Bugün hâlâ dimdik ayakta duran Selçuklu mimarlýk yapýlarý, Konya-Selçuk Belediyesi tarafýndan iki cilt olarak yayýnlanan ve zengin bir fotoðraf koleksiyonuyla desteklenen Selçuklu Eserleri kitabýyla bir araya getirildi.
>> devamý

 

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyoðlu 34435 Ýstanbul 
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-bülten üyeliðinden çýkmak istiyorsanýz, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan boþ bir eposta atýnýz.