E-Blten, Say 14, Austos 2008

Tarihi Kentler Birlii Koruma dlleri Verildi

Tarihi Kentler Birlii Koruma dlleri, 05 Austos 2008 tarihinde Kltr ve Turizm Bakan Erturul Gnayn da katld, Emirgandaki erifler Yalsnda yaplan bir tren ve sergi alyla sahiplerine verildi. 2007 yl Metin Szen Koruma Byk dl ise Kltr Yolu projesiyle Gaziantep Bykehir Belediyesinin oldu. TKB yesi Belediyeler, koruma almalarna hz verirken nmzdeki yl yarmaya bavurularn artmas bekleniyor.

Meandros-EKL Evi STKlar Buluturuyor

Meandros Projesi kapsamnda getiimiz gnlerde Gllbahede al yaplan MEANDROS-EKL evinde, blgedeki Sivil Toplum rgtlerini bir araya getiren etkinlikler balad. Didim EKL letiim Sorumlusu Baak Kamac, projenin geliim srecini ve bundan sonraki almalar hakknda bilgi vererek, Festival Meandrosu deerlendirdi, Meandros akmaya devam edecek

Denizlinin Koruma Gnlls: Ahmet Yolda

Kltrel ve tarihi mirasmz gelecee tamak iin Anadolunun drt bir kesindeki gnll koruma elilerinden birisi de Denizlide yaayan yksek mimar Ahmet Yolda. 1990 ylndan bu yana EKL Vakf Denizli Temsilcisi olan Yolda, vakfn kurulduu ilk yllardan bu yana yaad kentin tarihsel ve kltrel mirasn yaatmak ve koruma bilincini yaygnlatrmak iin almalar yapyor.

Bir Semtin Serveninden Bursa Kent Kimliinin Kklerine Yolculuk

Osmangazi Belediyesinin, Bursann kkl mahallelerinden balayarak kent kltrn yaatmay ve belgelemeyi amalayan Bizim Mahalle: Muradiye Semt Kitab, EKL Vakfnn kuruluundan bu yana savunduu, somut ve somut olmayan kltrel miras birlikte koruma ve yaatma ilkesinin baarl bir rnei Tarihi varlklarmz korumann, yaam kltrmze sahip karak mmkn olduu bilincinin de bir gstergesi

Seluk Kenti Belleini Tazeliyor

Bizans dneminden kalan tarihi su kemerleriyle ziyaretilerini karlayan ve zmirin tarihi zellikleriyle nemli ilelerinden biri olan Selukta, szl tarih almas yaplyor. Seluk-Efes Kent Belleine ise restorasyonu devam eden eski tekel binas ev sahiplii yapacak. Seluk Belediyesini ziyaret eden Prof. Dr. Metin Szen, Belediye Bakan Vefa lgrden almalar hakknda bilgi ald.

Odunpazar, zgn Bir Kitapla Gnyzne kyor

Geleneksel Trk mimarisinin zelliklerini yanstan zgn konut rnekleriyle ne kan Odunpazar, stn nitelikli bir kitapla, bu alandaki yaynlar arasnda yerini ald. Odunpazar Belediyesi tarafndan yaynlanan, B. Yelda Olcay Ukan ve Erkan Ukann yetkin kaleminden kan, Ali Akdamarn tasarmyla ve ok zengin bir fotoraf koleksiyonuyla zenginleen kitap EKL Vakf yaynlar arasna katld.

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyolu 34435 stanbul
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-blten yeliinden kmak istiyorsanz, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan bo bir eposta atnz.