E-Blten, Say 11, Mays 2008

Kozana nceleme Gezisi

EKL Vakf Bakan Prof. Dr. Metin Szen, Adanann Kozan lesine inceleme gezisinde bulundu. 1-2 Mays tarihlerinde Kozana giden Szen, Kentler Birlii ve Kozan konulu bir konferans verdi. Konferanstan sonra yaplan inceleme gezilerinde kent mzesinin kurulmas iin de ilk admlar atld.

evre nderleri Doay Korumaya Sz Verdi

EKL Vakfnn .. Orman Fakltesi ile ibirlii iinde yrtt evre nderleri Uygulamal evre Eitimi pilot uygulamas, iki okulda daha yapld. stanbuldaki smail Kaymaz ve Mehmetik lkretim okullarndan toplam 60 rencinin katld eitimlerde, ocuklara doay koruma bilinci kazandrlrken, renciler de doal hayat koruyacaklarna sz verdi.

Kocaelide EKL Ailesinin Gladyatr Neferi

On yl akn bir sredir Kocaelide EKLn almalarnn iinde bulunan Numan Glah, tm zamann ve enerjisini zmitin tarihi ve kltrel mirasn korumaya adam, ylmaz bir mcadeleci. 2003 ylndan beri EKL Vakfnn Kocaeli Temsilciliini yrten Numan Glah, ayn zamanda 14 sivil toplum kuruluunun yesi.

Kentlerinin Doal ve Kltrel Mirasn Koruyacaklar

Karadenizin en gzel kentlerinden biri olan Ordunun kltr elileri sertifikalarn ald. 25 Nisan Cuma gn Konservatuar binasnda bir araya gelen ocuklar, gn sren eitimde, kentlerindeki doal ve kltrel miras korumann nemi hakknda bilgiler ald. ocuklar, ST alan iindeki tarihi Ordu evlerini de inceleme frsat buldu.

Bir Gnllnn Gznden,
Sinana Sayg

Mimar Sinana, MSGSܒnde aldm eitimden dolay, zaten hayrandm. Mezun olduktan sonra, eitim aldm konuyla ilgili bir i yapmadm iin, her zaman manevi bir bor hissettim, ve bu borcu demek iin, tesadfen internette tantm Sinana Sayg Projesine katldm. ekl Vakfn ziyaret ettiimde, proje koordinatr Sevgili Ahmet Sezginle tantm gn unutmam mmkn deil.

Adana Kltr Envanterleri Dizisi EKL Ktphanesi'nde

EKL Ktphanesine, her gn Anadolunun drt bir kesinden ok sayda kitap gelmeye devam ediyor. Yeni gelen kitaplar arasnda, Adana Valilii tarafndan hazrlanan ve Adana'nn zengin kentsel varlklarn bir araya toplayan ve tantan iki kitap zellikle dikkat ekiyor. Tm kentlerimize rnek olacak bu kitaplar: "Drt Bin Yllk yk Adana ve Adana leler Kltr Envanteri.

www.cekulvakfi.org.tr Ekrem Tur Sokak, No:8, Beyolu 34435 stanbul
Tel: 0 212 249 64 64 |
[email protected]

Bu e-blten yeliinden kmak istiyorsanz, [email protected] adresine konusu "E-BULTEN IPTAL" olan bo bir eposta atnz.