Banner GörseliBanner Görseli

Sağır duvarlar sanat eserine dönüşüyor

4 Haziran, 2014

Mural-İst Sokak Sanatı Festivali başladı. Kadıköy’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde iki binanın dış cephesi Polonyalı sanatçılar tarafından tuval olarak kullanılacak. M-CITY, Chazme 718 ve Sepe isimli sanatçılar, kendilerine özgü stilleri ile Yeldeğirmeni Talimhane Sokak'ta önceden seçilen duvarları kendi tasarımları ile birer tabloya dönüştürecek.

 

Festival, Kadıköy Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı’nın “Yeldeğirmeni Yenileme Projesi” kapsamında başlamış ve farklı ülkelerden pek çok sanatçı eserleriyle mahallenin sağır duvarlarını canlandırmıştı. Bu yıl ise Türkiye Polonya ilişkilerinin 600. yılı kapsamında, Mural-İst ve Street Art Common Experience'in ortaklığı ile Polonya'dan Türkiye'ye gelen sanatçılar misafir ediliyor.

Festivali Kadıköy Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı destekliyor.

Banner Görseli
Banner Görseli
Banner Görseli
Banner Görseli
Banner Görseli
Banner Görseli
Banner Görseli
Banner Thumbnail
Banner Thumbnail
Banner Thumbnail
Banner Thumbnail
Banner Thumbnail
Banner Thumbnail
Banner Thumbnail

ÇEKÜL Vakfı’na bağış yapın,

geleceğe iz bırakın

ÇEKÜL, ülkemizin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında kuruldu. Kuruluşundan itibaren “Doğa ve Kültürle Varız” yaklaşımıyla yaşama geçirdiği proje ve programlarla, en küçük yerleşmeden ülke bütününe açılan bir yaklaşımı benimsedi. Gönüllü ve uzman kadroları ile doğal ve kültürel mirasın korunması için çalışan ÇEKÜL'ün düzenli bağışçısı olarak vakfın Anadolu kentlerinde bıraktığı kalıcı izlerin sürekliliğine destek olabilirsiniz.

Banner Görseli
ÇEKÜL Vakfı Logo
İletişim Listemize Kayıt Olun
Vakfımızın etkinliklerinden ve duyurularından haberdar olmak istiyorsanız lütfen iletişim listemize kaydolun.

© 2026 ÇEKÜL Vakfı Tüm Hakları Saklıdır.

OctoHaus LogoDoruknet Logo