Türkiye’nin birçok ilinde orman yangınlarıyla mücadele ediliyor. Yangınlar can alıyor, maddi ve manevi hasara yol açıyor. Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya ve Muğla’da yangınların söndürülmesi ve kontrol altına alınması için çabalayan herkese teşekkür ediyor, desteklerimizi iletiyoruz. Ormanları korumanın hepimizin sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.
Orman yangınlarını önlemek için neler yapmalı?
Ormanlık alanlara giriş yasaklarının yürüyüş, kamp, piknik yapma; motosiklet ve arazi araçları kullanma gibi birçok faaliyeti kapsadığını unutmayalım.
Ormanlarda izinli alanlar dışında piknik yapmayalım, kesinlikle mangal ve ateş yakmayalım.
Anız ve tarla, bahçe artıklarını yakma gibi yangına davetiye çıkaran faaliyetlerden mutlaka kaçınalım.
Orman yakınındaki elektrik hatlarında gördüğümüz arızaları yetkili kurumlara bildirelim.
Ormanlık alanlarda tütün ürünleri içmeyelim. Araçlarımızdan dışarıya izmarit atmayalım.
Ormanlık alanlara yakın yerlerde mangal, havai fişek, dilek balonu yakmak gibi yanıcı madde içeren eylemlerde bulunmayalım.
Yangın sürecinde, doğrulanmamış bilgilerin yayılmaması için sosyal medya paylaşımlarımızda özenli ve dikkatli olalım.
Kurallara uymayanları uyaralım; şüpheli durumları vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirelim.






