Tarihi Mekânlar, Tarihi Lokantalar | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

Tarihi Mekânlar, Tarihi Lokantalar

Üçüncü program “Tarihi Mekânlar, Tarihi Lokantalar” ise, İstanbul’un Tarihi Yarımadası’nda, Mısır Çarşısı, Tahtakale güzergâhındaki pazar alışverişinden ürün çeşitliliğine, gıda ticaretinden ürünlerin depolandığı hanların mimarisine uzanıyor ve tarihi yemek mekânlarında tamamlanıyor. 

Program

17 Aralık 2011 Cumartesi / Mısır Çarşısı, Tahtakale, Kapalıçarşı

09:00 – 09:30       Buluşma ve hareket (Taksim AKM önü)

09:30 – 10:00        ÇEKÜL Yol Atölyesi // Kültür ve kültürel miras, yaşam kültürü, koruma hakkında görüş alış verişi

10:00 – 12:30        Pazarın tarihçesi // Mısır Çarşısı (yapıların geçmişi, önemli yerel dükkanlar, tadımlar) Tahtakale’de lezzet noktaları

12:30 – 14:00        Öğle yemeği ve yemek kültürü üzerinden sohbet (Gaziantep Burç Ocakbaşı / Pedaliza / Bab-ı Hayat Restoran vb.)

14:00 – 16:00       Kapalıçarşı tarihi (İç Bedesten, Sandal Bedesten, Afgan Pazarı) Alışveriş

16.00-16.30         Ethem Tezçakar Kahvecisi’nde Türk kahvesi molası

16:30                    Dönüş için yola çıkış

16:30 - 17:00       ÇEKÜL Yol Atölyesi – Değerlendirme ve izlenim paylaşımı

17:00                     Taksim AKM önünde programın sonlanması

Katılım formu için tıklayınız