Bilgi Belge Merkezi | ÇEKÜL | Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi

ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları bünyesinde yer alan Bilgi Belge Merkezi, Türkiye'nin doğa, tarih, mimarlık ve kültür alanlarında uzmanlaşmış arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim ve yayın birimidir. ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi arşivcilik, kütüphanecilik ve bibliyografik danışma hizmetleri sunar; çevre ve kültür alanında yapılacak çalışmalarda Türkiye’nin önde gelen başvuru merkezlerindendir.

ÇEKÜL BİLGİ BELGE MERKEZİ ARAŞTIRMA İMKÂNLARI

•  Kütüphane içindeki tüm kaynakları kullanabilir ve kütüphanedeki bilgisayarlardan çevrimiçi katalog taraması yapabilirsiniz.

• Okuma masasında çalışabilirsiniz.

• Kablosuz internet ve fotokopi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

• Dijital arşivimizden materyal talep edebilirsiniz.

• Bağış karşılığında, ticari kullanım amacıyla görsel talep edebilirsiniz.

*Basılı kaynaklarımızda ödünç verme hizmeti bulunmamaktadır.

GÖRSEL TALEP EDEBİLECEĞİNİZ DİJİTAL KOLEKSİYONLARIMIZ

ÇEKÜL Vakfı Koleksiyonu

Anadolu kentlerini ve ÇEKÜL Vakfı çalışmalarını konu edinen fotoğraf, afiş, proje, dia, makale, kitap, tez, rapor, ayrıbasımlar ile süreli yayınlardan oluşur. Kaynaklar, Anadolu kentlerinin yerleşim dokusuna, sivil ve anıtsal mimarlık mirası yapılara, kent tarihi ve geleneksel yaşam kültürü öğelerine odaklanır.

Sinan’a Saygı Projesi Koleksiyonu

Mimar Sinan’ın simge isminden hareketle hazırlanan projenin koleksiyonunda; yazmalarda adı geçen 400’den fazla eserin yer aldığı Mimar Sinan Envanteri, ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezinin en önemli koleksiyonlarından biri. Mimar Sinan’ın hayatını ve eserlerini inceleyen kitap, makale ve fotoğraflara koleksiyonumuzdan ulaşabilirsiniz.

Kent Arşivi

ÇEKÜL’ün Anadolu kentlerinde yürüttüğü çalışma başlıklarını kapsayan dia, kentsel proje, fotoğraf, kartpostal, makale, rapor ve ayrıbasımlardan oluşan 33 bin 780 adet materyal, kapsamlı bir araştırma fırsatı sunuyor.

Prof. Dr. Metin Sözen Kişisel Arşivi

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezinin veri tabanında bulunan kayıtlara erişim için katalog tarama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Belge talep formuna katalog tarama sisteminden ulaşabilirsiniz.

KATALOG TARAMA SİSTEMİ

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezinin veri tabanında bulunan kayıtlara erişmek için katalog tarama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Belge talep formuna katalog tarama siteminden ulaşabilirsiniz.

ZİYARET GÜN VE SAATLERİ

Arşiv ve kütüphane salı-çarşamba-perşembe günleri 10.30-16.30 arasında ziyarete açıktır. Randevu almanızı rica ederiz.

İLETİŞİM

Randevu almak ve sorularınızı iletmek için [email protected] adresinden; 0212 249 64 64 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

SDG 4 SDG 11