Yenikapı yönetim rehberi | ÇEKÜL

Yenikapı yönetim rehberi

09.01.2012

ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları, geçen ay “19. Yüzyıl Konut Mimarisi ve Korunması” başlığı altında dört seminer gerçekleştirmişti. Ocak ayı seminerlerinin ana başlığı ise “Arkeolojik Miras ve Alan Yönetimi”.

Konu: Kentsel arkeolojik alanların korunmasına yönelik planlama yaklaşımları: Yenikapı arkeolojik alan yönetim ve yönlendirme rehberi

Konuşmacı: Ayşe Yıkıcı

10 Ocak Salı, 18.30 ÇEKÜL Evi

Ekrem Tur Sokak No:8 Beyoğlu

Seminerde, kentsel arkeolojik alanların korunmasına yönelik planlama yaklaşımları kapsamında İstanbul-Yenikapı bölgesinde gerçekleşen kentsel projeler esnasında ortaya çıkan arkeolojik alanların yönetilmesi, yönlendirilmesi ve kentsel yaşama dahil edilmesi adına hazırlanan Yenikapı Kentsel Arkeolojik Alanı Yönetim ve Yönlendirme Rehberi paylaşılacak. Rehber kapsamında hazırlanan, süreç analizi ile birlikte aktörler arası ilişkilerin tanımlandığı ve uygulama adımlarının açıklandığı bir akış şeması ve arkeolojik alanlarda gerçekleştirilecek müdahalelerin yol haritası seminerin ana konusu.

Ayşe Yıkıcı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde lisans eğitimi aldıktan sonra yine aynı üniversitede başladığı yüksek lisans eğitimini 2010 yılında tamamladı. Uzun yıllar mesleği ile ilgili projelerde görev yapmış olan Ayşe Yıkıcı, kendi planlama şirketinde çalışmalarını sürdürmekte.

Yerimiz sınırlı olduğundan seminer için telefon ya da e-posta ile önceden katılım durumunuzu bildirmenizi rica ederiz.

0 212 2496464 / [email protected] /

ÇEKÜL Vakfı Ekrem Tur Sokak No: 8 Beyoğlu