Tire Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri | ÇEKÜL

Tire Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri

09.02.2017

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi "her hafta bir kitap" serimizin dördüncü kitabı: "Tire Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri"

Zengin bir tarihsel mirasa sahip olan Tire, bulunduğu coğrafyanın sağladığı olanaklarla çağlar boyu Hitit, Frigya, Lidya, Pers, Helen, Roma gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Bu birikim, Tire’yi her zaman bir ilgi odağı haline getirdi.

Tire Belediyesinin ev sahipliğinde, Ege Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Tire’nin zengin tarihine ışık tutmayı hedefleyen Tire Araştırmaları Sempozyumu, Tire Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. Altmışın üzerinde bilim insanı ve araştırmacının katıldığı sempozyum, iki ciltlik bir çalışma olarak hazırlandı. “Tire Nüfusunun Sosyolojik Analizi”, “Tire Yahudi Mezarlığı”, “Tire Müzesi Helenistik ve Roma Dönemi Mezar Stelleri”, “Tire Tarımı”, “Tanzimat’tan Cumhuriyete Tire’de Arazi Kullanımı”, “Bir Ticaret Merkezi Olarak Tire”, “15. Yüzyıl Sonlarında Tire Kazası” gibi başlıkların yer aldığı sempozyum bildirileri, Tire’nin tarihsel, kültürel, ekonomik ve sosyolojik özelliklerini ele alıyor.

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi hakkında ayrıntılı bilgiye ve katalog tarama sistemine http://cekulvakfi.org.tr/proje/bilgi-belge-merkezi adresinden erişebilirsiniz.