TAŞKÖPRÜ ELEKDAĞ KAPTAN KONAĞI AÇILDI | ÇEKÜL

TAŞKÖPRÜ ELEKDAĞ KAPTAN KONAĞI AÇILDI

27.05.2008

Kastamonu Taşköprü ilçesine bağlı Hacı Ali Köyünde turizmci Yılmaz Kaptan'ın sahibi olduğu “Elekdağ Kaptan Konağı”nın açılışı Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve TEKEV Başkanı Cengiz Eruzun tarafından yapıldı.

Taşköprü'ye 29 km uzaklıktaki “Elekdağ Kaptan Konağı”, devre mülk olarak turizme hizmet verecek.

Konağın sahibi ve işletmecisi Yılmaz Kaptan, bu köyde doğduğunu söyleyerek, “Hayalim buranın turizm köyü olmasıydı. Bu bir başlangıçtır, köyde ve ilçemde turizm için örnek bir çalışma olacağına inanıyorum” dedi.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Sözen ise, “Diğer köylerimizde de örnek çalışmalar yapılmasını arzu ediyoruz. Çocuklar bile köylerinin neresi olduğunu bilmiyor. Burası gerçekten yaşayan bir konak oldu,” diyerek emeği geçenleri kutladı.

Yılmaz Kaptan ve eşinin hazırladığı yöresel ikramların misafirlere sunulmasının ardından, ziyaretçiler konağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Fotoğraf ve Haber; “Kastamonu Sözcü” gazetesi (22.05.2008)