Tarihi Kentler Dubrovnik’te buluştu | ÇEKÜL

Tarihi Kentler Dubrovnik’te buluştu

10.10.2012

Tarihi Kentler Birliği, Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği tarafından 4-5 Ekim 2012 tarihlerinde Dubrovnik’te düzenlenen “Tarihi Kentlerde Akıllı ve Sürdürülebilir Büyüme” başlıklı konferansa 14 üye belediyesinin katılımı ve bunların arasından beş tanesinin yaptığı sunumlarla destek verdi. TKB böylelikle ilk defa bir kurum olarak uluslararası bir etkinliğin destekçisi oldu ve üyelerinin uygulamalarını dünya koruma çevrelerine sundu.

Birinci gün yapılan ve Heritage Europe’ın Genel Sekreteri Brian Smith’in yönettiği oturumda, TKB Başkanı Asım Güzelbey Gaziantep’in koruma ve canlandırma modelini sundu. TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan TKB ile ilgili genel bir tanıtım sunumu yaptıktan sonra da Bursa’nın tarihi kent canlandırma örneği sunuldu. İkinci günkü programda yer alan TKB oturumunda ise Asım Güzelbey’in oturum başkanlığında Muğla, İzmir Büyükşehir ve Side örnekleri sunuldu.

Konferansta Hırvatistan’ın tarihi kentlerinin örneklerinin yerel yönetimler tarafından sunulduğu bir oturum da yer aldı. Ayrıca İtalya, Hollanda, Slovenya, Malta, Fransa tarihi kentlerindeki çeşitli yaklaşımlar paylaşıldı. Konuşmacılar, koruma-kullanma dengesini koruyarak ekonomik büyümenin nasıl gerçekleşebileceği sorunlarını, başarılarını, deneyimlerini paylaştı.

Daha detaylı bilgiyi, Yerel Kimlik dergisinin Aralık sonunda yayımlanacak 32. sayısında okuyabilirsiniz.