Sergi Geliri Kendini Koruyan Kentlere | ÇEKÜL

Sergi Geliri Kendini Koruyan Kentlere

25.05.2010

“İstanbul’un Kaybolmakta Olan Dokusu” isimli fotoğraf sergisinden elde edilecek gelirin bir kısmı ÇEKÜL Vakfı’nın “Kendini Koruyan Kentler” programına aktarılacak. 

Çalışmalarını İbrahim Göksungur Atölyesi’nde sürdüren Buket Altuğ, Fatma Işık Ece, Özgür Gürbüz, Şebnem Ergezer, Suay Altay ve Ümit Türkoğlu, objektiflerini şehrin kimliğini ve kişiliğini oluşturan tarihi ve kültürel unsurların yok oluş sürecine çeviriyor. Sanat Yönetmenliğini Gültekin Çizgen’in yürüttüğü sergi, Sirkeci Uğur Varlı Fotoğraf Sanatı Galerisi’nde (Ankara Caddesi, Atabay İş Merkezi, Kat: 2) 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 16:00’de açılacak.

Sergi, bir yandan İstanbul’a kendine özgü atmosferini veren ve geçmişi 16.yüz yıla kadar uzanan ahşap ve taş binaların nasıl bakımsızlığa, yalnızlığa ve yok oluşa terk edildiğini, diğer yandan da zamana direnebilen “şanslı” tarihi binaların, kişiliksiz “modern” yapılar arasında nasıl kaybolup görünmez olduğunu konu alıyor… Sergi, 25 Haziran 2010 tarihine kadar, Pazar günleri hariç her gün 09:00 – 18.30 arası gezilebilecek.

Fotoğraf sanatçısı İbrahim Göksungur, ÇEKÜL Vakfı’nın çalışmalarını takip ettiklerini bu nedenle destek olma kararı aldıklarını söyledi.