Öğretmenler doğanın izinde | ÇEKÜL

Öğretmenler doğanın izinde

22.01.2016

Doğal miras ve kültürel miras alanında eğitimler düzenleyen ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim içeriklerini daha etkin şekilde yaymak ve daha fazla çocuğa ulaşabilmek için 50 yeni öğretmenle öğretmen eğitimi düzenledi.

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacı Eğitim Birimi tarafından, PepsiCo desteğiyle düzenlenen Ağaçların Diliyle Kentim Programı kapsamında “Rehberim Doğa Öğretmen Eğitimi”  19-20 Ocak 2016 tarihlerinde, 50 öğretmenin katılımı ile gerçekleşti.

Eğitimler PEPSICO desteğiyle gerçekleşti. Projeyle 2500 öğrenciye çevre koruma bilincinin, eğitime dahil olan öğretmenler yoluyla aktarılması hedefeniyor. Gezegenin eşikleri kavramından yola çıkan “Rehberim Doğa Öğretmen Eğitimi”nde, atölyeler ekseninde katılımcı ve öğrenen merkezli yöntemlerle hazırlanan içeriklerle,  günümüzde yaşanan ekolojik sorunlara ve çözüm yollarına odaklanıldı. Eğitim kapsamına öğretmenlere eğitim içeriklerini ve öğrencileriyle beraber uygulayabilecekleri örnek etkinlikleri içeren Rehberim Doğa Kılavuz Kitapçığı dağıtıldı.

Rehberim Doğa Öğretmen eğitimine katılan öğretmenlere ayrıca ÇEKÜL Bilgi Ağacı - Ağaçların Diliyle Kentim Eğitim Programı tanıtılarak, gönüllü öğretmenlerle uzun dönemli çalışmaların başlaması için ilk adım atıldı.