Öğrenciler, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi’nde buluştu | ÇEKÜL

Öğrenciler, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi’nde buluştu

01.11.2012

Koruma bilincinin gelişim sürecinde ve uygulamalarda, doğru ve bilimsel yöntemler kullanmak, farklı kesimleri kültürel miras öncelikli eğitimlerde bir araya getirmek, ilköğretim ve üniversite öğrencileriyle buluşmak ve Bey Mahallesi’nin canlanma sürecine katkı sağlamak hedefleriyle Ocak ayında açılan Gaziantep’teki Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi, planlanan eğitim programlarıyla hareketli bir yıl geçiriyor. 

ÇEKÜL’ün kültürel miras eğitim çalışmaları kapsamında eğitim çalışmalarının sürdürülebilir olması için Gaziantep’te eğitimci eğitimi düzenlenmiş ve  6 gönüllü öğretmen bu eğitimi başarıyla tamamlamıştı. Ve gönüllü öğretmenler kendi okullarında öğrencilerine somut ve somut olmayan kültür miras ve neden korunması gerektiği hakkında bilgi vererek Antep’in kültürel mirasına dikkat çekmişti. Gaziantep ve Zirve Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup gönüllü de, öğrencilerin sınıfta aldıkları bilgileri pekiştirmek için, ÇEKÜL uzmanları ile birlikte çocuklara alan gezileri yaptırdı, Antep’in tarihi ve mimari dokusu hakkında detaylı bilgi vererek eğitimlere destek oldu. 

Gönüllü öğretmenler, uzmanlar ve öğretmenleri buluşturan bu çalışmanın ardından Zirve Üniversitesi öğrencileri Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi’nde, Dekan Yardımcısı Ahmet Turan Köksal ve Çeküllüler ile bir araya geldi. Üniversitenin İç Mimarlık Fakültesi’nden Zeynep Kutsal’ın eskiz teknikleri dersinde yaptığı çalışmaların sergilendiği buluşmada, karşılıklı iyi temennilerde bulunuldu ve eğitimlerin anısına plaketler verildi. Buluşmaya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de katıldı.