Kentimin Öyküsü: Payas eğitimi 2. yılında! | ÇEKÜL

Kentimin Öyküsü: Payas eğitimi 2. yılında!

25.11.2016

Geçtiğimiz yıl 10 okuldan 20 öğretmen, 500 öğrenci  ile başlayan ÇEKÜL Bilgi Ağacı “Kentimin Öyküsü: Payas” eğitimleri 2016 yılında Güz programıyla devam ediyor.

Payas’ta yaşayan çocukların, yaşadıkları kentin kültürel ve doğal mirasını tanımalarını ve koruma bilincini yaşayarak öğrenmelerini amaçlayan program, öğretmenlerin sorumlu olduğu müfredat göz önünde bulundurularak, sınıf içi uygulamaları destekleyecek bir biçimde hazırlandı.

Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi'nde 29 Eylül’de düzenlenen öğretmen eğitiminde “Kentimin Öyküsü: Payas” öğretmen kılavuzu paylaşıldı. Tamamlanan eğitime bu yıl 9 ilkokuldan 21 öğretmen katıldı. Klavuzun içeriğinde doğal miras, günümüzde yaşanan ekolojik sorunlar, kültürel miras ve koruma kavramlarının işlendiği eğitim içerikleri yer alıyor. 

Payas Belediyesinin desteği ile ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile yürütülecek eğitimler 9 hafta sürecek. Bu program ile öğrencilerin, kültürel ve doğal miras kavramları ile tanışmaları, yaşadıkları kentin çevresi, doğası ve tarihiyle etkileşim içinde olmaları, keşfetmeleri ve kentlerinin mirasını geleceğe aktarmada aktif rol almaları hedefleniyor.

Öğrencilerin eğitimde yapacakları çalışmalar yıl sonundaki bir şenlikle Payaslılarla paylaşılacak. 

Bilgi Ağacı'nın “Kentimin Öyküsü” eğitim programını farklı illerde de uygulanacak.