Cunda Adası’nda Tarihi Çevre Koruma ve Sıhhileştirme Çalışması | ÇEKÜL

Cunda Adası’nda Tarihi Çevre Koruma ve Sıhhileştirme Çalışması

01.12.2011

ÇEKÜL Anadolu Araştırmalarının “19. Yüzyıl Konut Mimarisi ve Korunması” konusu ile ilgili son semineri 6 Aralık’ta yapılacak.

Konu: Cunda Adası’nda Tarihi Çevre Koruma ve Sıhhileştirme Çalışması

Konuşmacı: Ceylan İrem Gençer

6 Aralık Salı, 19.00 ÇEKÜL Evi

Ekrem Tur Sokak No:8 Beyoğlu

Edremit Körfezi’nin kuzeyinde, Ayvalık İlçesi’ne bağlı olan Cunda Adası, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Rum halkının yaşadığı önemli kıyı kentlerinden biri. Cunda’da, 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başına tarihlenen kargir yapılar bulunuyor. Seminer kapsamında, Kentsel Sit Alanı sınırları içindeki yapıların mevcut durumlarını ve halkın korumaya karsı eğilimi analiz edilecek. Bölgenin sıhhileştirilmesi için gerekli müdahaleler ve çeşitli düzenleme önerileri anlatılacak; ayrıca Kentsel Sit Alanı’nda kıyı şeridi ve terk edilmiş tarihi yapılar için arazi kullanımı ve düzenlemesi için öneriler sunulacak.

1982 yılında doğan Ceylan İrem Gençer, 2000 yılında İstanbul Amerikan Robert Lisesi’ni bitirmiş. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamış. 2004 yılında Mimar olarak mezun olmuş ve aynı fakültede Restorasyon Programı’nda Yüksek Lisans eğitimi almış. 2007 yılında aynı programda Doktora eğitimine başlayan Gençer, 2011 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışıyor.

Yerimiz sınırlı olduğundan seminer için telefon ya da e-posta ile önceden katılım durumunuzu bildirmenizi rica ederiz.

0 212 2496464 / [email protected] /

ÇEKÜL Vakfı Ekrem Tur Sokak No:8 Beyoğlu