Çorlu'da Öğretmenler Bilgi Ağacıyla tanıştı | ÇEKÜL

Çorlu'da Öğretmenler Bilgi Ağacıyla tanıştı

21.09.2017

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, içeriği yeniden tasarlanan ve güncellenen Bilgi Ağacı Endüstri Mirası Eğitim programının bu eğitim dönemindeki ilk uygulamasını, 12 Eylül’de Çorluda gerçekleştirdi. Çorlu İMKB Fen Lisesinde görev yapan 25 öğretmene yönelik gerçekleştirilen Endüstri Mirası Öğretmen Eğitimi,  öğretmenlerin miras ve endüstri mirası kavramlarını interaktif yöntemlerle tartışmalarına olanak sağladı. Programda Endüstri Mirası Eğitim Programı içerikleri ve uygulamaları öğretmenlerle detaylı olarak paylaşıldı.

Tanışma ve ısınma oyunları ile başlayan eğitim, interaktif bir sunumla devam etti. “Miras Nedir? Endüstri Mirası Ne Anlatır?” sorusu üzerinde duruldu; “Endüstri Mirası Program Tanıtım Sunumu” ile programın amacı, yapısı, bileşenleri ve içerikleri öğretmenlerle paylaşıldı. Miras, kültürel miras ve endüstri mirası kavramlarına odaklanılan eğitimde “endüstri mirası” başlığı bir grup çalışması içinde değerlendirilerek katılımcıların kavrama dair bir sunum gerçekleştirmeleri beklendi. Eğitim, öğretmenlere Endüstri Mirası Öğretmen Kılavuzu ve katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Endüstri Mirası Eğitimini alan öğretmenlerin, bu eğitimi bir program çerçevesinde öğrencileriyle paylaşması, ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim içeriğinin devamını oluşturuyor. ÇEKÜL Bilgi Ağacının öğretmen eğitimini alan öğretmenler, sınıf içinde öğrencilerle birlikte Endüstri Mirası Kılavuzunda belirtilen etkinlikleri gerçekleştirecek ve kentlerinde bulunan endüstri mirası yapılarını gezecek. Öğretmen eğitimi, ÇEKÜL Bilgi Ağacının uyguladığı ve daha çok sayıda öğrenciye erişilmesini sağlayan, eğitimleri sürdürülebilir kılan önemli programlarından biri.