Bilgi Ağacı eğitimcileri İzmir’deydi | ÇEKÜL

Bilgi Ağacı eğitimcileri İzmir’deydi

16.12.2013

ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitimcileri, Bornova İzmir Koleji öğrencileriyle üç gün süren Kültür Elçileri eğitimi düzenledi. Eğitime, Kolej öğretmenleri Pınar Tuna ve Onur Karasu destek verdi. Mimari konusunda Ege Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hikmet Gökmen, arkeoji başlığında Ayşegül Güngören,  yaşam kültürü hakkında Sancar Maruflu ve coğrafyayla ilgili ise yine Ege Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İlkay Südaş çocuklarla bilgilerini paylaştı.

İlk gün APİKAM’da bir araya gelindi ve Bilgi Ağacı eğitimcileri Servet Yanardağ, Savaş Karataş ve Öznur Yıldırım üç gün sürecek program hakkında çocuklara bilgi verdi. İzmir Kültür Elçileri, modern mimari ile geleneksel mimari arasındaki faklar, müzelerde çocuk eğitimleri, Efeler ve boyoz gibi İzmir’e ait geleneksel yaşam kültürü simgeleri, kentin doğal çevresi ve yaşadığı değişimler, İzmir’in antik tarihi ve antik kentleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Asansör Binası, Saat Kulesi, Konak Meydanı, Atatürk Müzesi ve eski Levanten evleri, Kadifekale ile Agora antik kenti inceleme gezisi yapılan alanla oldu.   

Bu eğitim için yaklaşık bir buçuk yıldır bizimle iletişimde olan Özel İzmir koleji sosyal bilgiler öğretmenimiz Pınar Tuna’ya, koordinatör öğretmenlerimizden Onur Karasu’ya, alanları ile ilgili her türlü bilgiyi vermekten kaçınmayan uzmanlarımız Hikmet Gökmen’e, Sancar Maruflu’ya, Yassı Tepe kazılarını yerinde inceleme imkanı sağlayan Zafer Derin’e ve arkeolog Şahin Bey'e, İlkay Südaş’a, Ayşegül Güngören’e, Kültür Elçilerimizin Agora Kazılarını yerinde görmesini sağlayan Akın Ersoy’a, Agora kazı alanındaki gezimize destek veren Yücel Bey, Agora kazılarını ve öğrencilerine kentlerini tanıma fırsatı vererek her türlü desteği sağlayan Özel İzmir Koleji Müdürü Adnan Taş’a, APİKAM Müdürü Oktay Gökdemir’e, İzmir Belediyesi’ne ve Kültür Elçisi olan genç arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.