Anadolu Araştırmaları seminerleri Anamur ile devam ediyor | ÇEKÜL

Anadolu Araştırmaları seminerleri Anamur ile devam ediyor

25.11.2011

ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları “19. Yüzyıl Konut Mimarisi ve Korunması”  başlığına ait üçüncü Lisansüstü Tez Semineri 29 Kasım’da yapılacak.

Konu: “Anamur’da Korunması Gerekli Geleneksel Kent Dokusu Üstüne Bir Araştırma ve Hacı Ali Bey Konağı”

Konuşmacı: Volkan Aslan

29 Kasım Salı, 18.30 ÇEKÜL Evi

Ekrem Tur Sokak No:8 Beyoğlu

Akdeniz bölgesinde, Mersin'ne bağlı bir ilçe olan Anamur, tarihsel ve mimari verileri

Hititler’e uzanan, farklı etnik ve dinsel grupların kültür çeşitliliğine sahip bir yerleşim. Bölgedeki kültür varlıkları arasında son dönem Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi geleneksel dini ve sivil mimari yapıları çoğunlukta. Anamur’da korunması gerekli kent dokusu içinde sivil mimarlık örnekleri ve özellikle Hacı Ali Bey Konağı, özgün mimarisi ile öne çıkmakta. Seminerde bu bölgenin kültürel varlıkları yanında Hacı Ali Bey Konağı konumu, özellikleri, boyutları, yapım tekniği ve malzemesi açısından değerlendirilecek. Anamur’un geçmişle gelecek arasında köprü olacak kültürel varlıklarının tespitinin yapılıp, belgelenmesi ve koruma altına alınması konusunda görüşler paylaşılacak.

Seminer konuşmacısı Volkan Aslan, 2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı yıl başladığı Fen Bilimleri Enstitüsü Restorasyon Anabilim Dalı’ndaki yüksek lisans eğitimini 2007’de tamamladı. Volkan Aslan 2005 yılından beri çeşitli mimarlık projelerinde görev yapmakta.

Yerimiz sınırlı olduğundan seminer için telefon ya da e-posta ile önceden katılım durumunuzu bildirmenizi rica ederiz.

0 212 2496464 / [email protected] /

ÇEKÜL Vakfı Ekrem Tur Sokak No:8 Beyoğlu